Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Babagannuş Tarifi

Babagannuş Tarifi
0
21

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
s-50626307bf07511c9ee15f08a3f7f178628d8129.jpg


Ürdün, Suriye, Filistin ve Lübnan'da, baba ghanoush olarak bilinen bu patlıcanlı yoğurtlu meze bilhassa Hatay mutfağında epeyce fazla tüketilir. Levant mutfağının soğuk mezesi, Hataylıların göz bebeği babagannuşu süratlice yapıp ister ziyafet sofralarınızda ister gündelik öğünlerinizde afiyetle tüketebilirsiniz. Çok kolay ve pratik bu meze tanımı için yalnızca bir kaç materyale gereksiniminiz var. Baş kahramanımız alışılmış ki patlıcan!


Tahinli Babagannuş Tanımı




Gereçler:

  • 5 adet büyük uzunluk patlıcan 

  • 1 adet limonun suyu 

  • 1 çay bardağı tahin

  • 5 diş sarımsak (arzunuza nazaran azaltabilirsiniz)

  • 3 su bardağı süzme yoğurt

  • Tuz

  • Zeytinyağ ve maydanoz
Tahinli Babagannuş Nasıl Yapılır: 

1.Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun

2.İnce ince kıyıp bir kabın içine alın.

3.Limon suyu, tahin, ezilmiş sarımsak, yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırın.

4.Karışımı servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.

Servis önerisi: Maydonozları kıyıp üzerine ekleyin.


Hem dünyanın en pratik hem de en lezzetli mezelerinden biri olan babagannuşu çarçabuk yapabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun! Öteki meze içeriklerimize göz atmayı unutmayın.

 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt