iltasyazilim
FD Üye
Babagannuş Yatağında Fellah Köfte Tarifi İçin Malzemeler Babagannuş için:
*3 tane közlenmiş patlıcan
*1 adet közlenmiş kapya biber
*1 adet közlenmiş yeşil köy biberi
*1 adet küçük kuru soğan
*1 silme tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
*1 adet domates
*67 dal maydanoz
*Yarımşar çay kaşığı tuz, pulbiber, karabiber, sumak ve nane
*Yarım limon suyu
*1 diş ezilmiş sarımsak
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
Fellah köftesi için:
Hamuru:
*1 su bardağı köftelik bulgur
*Yarım su bardağı irmik
*2 yemek kaşığı un
*1 küçük yumurta
*Bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su (Yaklaşık 1 su bardağı)
*1 er çay kaşığı pulbiber, karabiber, tuz
*1 küçük boy rendelenmiş soğan
*1 silme tatlı kaşığı biber salçası
Haşlamak için:
*33, 5 su bardağı kaynar su
Sosu için:
*1 silme yemek kaşığı tereyağ
*1 silme yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı köftenin haşlama suyundan
Üzerine:
*Maydanoz
*Arzuya göre sarımsaklı yoğurt
Babagannuş Yatağında Fellah Köfte Tarifi Yapılışı Patlıcan salatası ve fellah köfteyi aynı tabakta sunup *üzerine yoğurt sos dökmek bize çok cazip geldi Çok lezzetli oldu Tavsiye ederim
Önce salatayı hazırlayalım Patlıcan ve köz biberleri ufak doğrayalım Soğanı doğrayıp sıvı yağda kavurup baharatları ve biber salçasını ekleyip 1 dakika daha kavuralım ve ocaktan alıp patlıcanla karıştıralım Küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz *ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım
Köfteye geçelim Bulguru üzerini kaynar su ile 5 dakika ıslayalım Diğer malzemeleri katıp yoğuralım En az 1 saat ağzı kapalı buzdolabında dinlendirelim
Çıkarınca bir tepsinin dibini hafif unlayalım, bir kaseye de su koyalım Ara ara elimizi ıslatarak misketten az büyük köfteler yapalım Unladığımız tepsiye dizelim Köftelerin ortasına kurşun kalemin arkası ile küçük bir oyuk yapacak şekilde bastıralım
Bu arada haşlama suyumuzu kaynatalım Köfteleri 5 dakika haşlayıp süzerek servis kasemize veya borcama alalım Süzerken yarım çay bardağı su ayıralım
Tereyağı bir tavada eritelim Salçaları ekleyip bir iki dakika kavuralım Ayırdığımız haşlama suyunu da ekleyip bir iki kez tıkırdayınca altını söndürelim
Sosumuzu köftenin üzerine gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpelim
Dilerseniz önce köfteyi hazırlayıp sonra salatayı da hazırlayabilirsiniz
Servis tabağına patlıcan salatasından 34 yemek kaşığı yayıp ortasına köfte koyalım Serviste yoğurt sosu tavsiye ederim Afiyet olsun
*3 tane közlenmiş patlıcan
*1 adet közlenmiş kapya biber
*1 adet közlenmiş yeşil köy biberi
*1 adet küçük kuru soğan
*1 silme tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
*1 adet domates
*67 dal maydanoz
*Yarımşar çay kaşığı tuz, pulbiber, karabiber, sumak ve nane
*Yarım limon suyu
*1 diş ezilmiş sarımsak
*1 yemek kaşığı zeytinyağ
Fellah köftesi için:
Hamuru:
*1 su bardağı köftelik bulgur
*Yarım su bardağı irmik
*2 yemek kaşığı un
*1 küçük yumurta
*Bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su (Yaklaşık 1 su bardağı)
*1 er çay kaşığı pulbiber, karabiber, tuz
*1 küçük boy rendelenmiş soğan
*1 silme tatlı kaşığı biber salçası
Haşlamak için:
*33, 5 su bardağı kaynar su
Sosu için:
*1 silme yemek kaşığı tereyağ
*1 silme yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı köftenin haşlama suyundan
Üzerine:
*Maydanoz
*Arzuya göre sarımsaklı yoğurt
Babagannuş Yatağında Fellah Köfte Tarifi Yapılışı Patlıcan salatası ve fellah köfteyi aynı tabakta sunup *üzerine yoğurt sos dökmek bize çok cazip geldi Çok lezzetli oldu Tavsiye ederim
Önce salatayı hazırlayalım Patlıcan ve köz biberleri ufak doğrayalım Soğanı doğrayıp sıvı yağda kavurup baharatları ve biber salçasını ekleyip 1 dakika daha kavuralım ve ocaktan alıp patlıcanla karıştıralım Küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz *ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım
Köfteye geçelim Bulguru üzerini kaynar su ile 5 dakika ıslayalım Diğer malzemeleri katıp yoğuralım En az 1 saat ağzı kapalı buzdolabında dinlendirelim
Çıkarınca bir tepsinin dibini hafif unlayalım, bir kaseye de su koyalım Ara ara elimizi ıslatarak misketten az büyük köfteler yapalım Unladığımız tepsiye dizelim Köftelerin ortasına kurşun kalemin arkası ile küçük bir oyuk yapacak şekilde bastıralım
Bu arada haşlama suyumuzu kaynatalım Köfteleri 5 dakika haşlayıp süzerek servis kasemize veya borcama alalım Süzerken yarım çay bardağı su ayıralım
Tereyağı bir tavada eritelim Salçaları ekleyip bir iki dakika kavuralım Ayırdığımız haşlama suyunu da ekleyip bir iki kez tıkırdayınca altını söndürelim
Sosumuzu köftenin üzerine gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpelim
Dilerseniz önce köfteyi hazırlayıp sonra salatayı da hazırlayabilirsiniz
Servis tabağına patlıcan salatasından 34 yemek kaşığı yayıp ortasına köfte koyalım Serviste yoğurt sosu tavsiye ederim Afiyet olsun