Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Babaların tek derdi çocuğun takımı

Babaların tek derdi çocuğun takımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hacettepe Üniversitesi Çocuk Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof Dr Ferhunde Öktem, yaptıkları bir araştırmanın anne ve babaların çocuklarını tanımadıklarını ortaya koyduğunu söyledi Araştırmaya göre özellikle babalar çocuklarıyla ilgili 'ayakkabı numarası', 'hangi sınıfa gittikleri' gibi son derece basit soruların yanıtlarını dahi bilmiyor TBMM Okullarda Şiddeti Araştırma Komisyonu geçtiğimiz hafta Prof Dr Ferhunde Öktem'i dinledi Prof Dr Öktem komisyonda, yaptıkları bir çalışmanın anne ve babaların çocuklarını iyi tanımadıklarını ortaya koyduğunu vurguladı
Öktem'in verdiği bilgiye göre 12 yıl önce 300 anne, baba ve çocukla görüşüldü Önce çocuklara 'ayakkabı numaran kaç', 'en sevdiğin arkadaşın', 'bir öğretmeninin ismi', 'tuttuğun takım' gibi son derece basit 10 soru yöneltildi Daha sonra bu sorular anne ve babalara da ayrı ayrı soruldu Anneler 10 sorudan ortalama 75, babalar ise 25 tanesine doğru yanıt verebildi
Bu çalışma geçen aylarda tekrarlandı Ortaya çıkan sonuç ise ailelerin çocukları tanıma oranında gerileme olduğunu gösterdi Çünkü, annelerin tanıma oranı yediye, babaların ise ikiye indi
Prof Dr Öktem, araştırma sonuçlarını yorumlarken de, Babalar çocuklarını hiç tanımıyor gibi Babaların en iyi bildikleri soru 'hangi takımı tutuyor' idi Onda hiç fire yoktu Babalar gerisini ise hiç bilmiyordedi Öktem, babaların çocukları hakkındaki ilgisizliğini bir milletvekilinden örnek vererek şöyle anlattı:
Bir milletvekili babayla görüşüyordum Çocuğunda çok ciddi problemler vardı, gelmiyordu görüşmelere de Dedim ki, 'Neredesiniz? Bakın, çocuğunuz şunu yaptı, bunu yaptı, bakın, gidiyor hayatı' 'Hocam, ben karar aldım, ortaokulu bitirinceye kadar annesi, ortaokuldan sonra ben ilgileneceğim' dedi Çocuk da aynı odada 'Baba, ben lise 2'deyim' dedi O hiç unutmadığım bir örnektir
Vekilden fahişelik sorusu
Toplantıda Komisyon Başkanı AKP'li İncekara, Zekâ düzeyiyle suçluluğun bir alakası var mı?
Özellikle, fahişe dediğimiz kavramlar, beden yoluyla rızkını çıkaran diyelim, zekâ seviyesiyle bu suçların alakası var mı? diye sordu Fahişelik, suçluluk ve zekâ üzerine pek araştırma bulunmadığını belirten Öktem, okulda başarı kazanamayan çocukların başka bir alanda kendilerinden isteneni yapma eğiliminde olduğunu söyledi

Kaynak: Radikal

858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt