iltasyazilim
FD Üye
Bacaklı Çorba (Tokat Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*1 küçük kase yeşil mercimek
*1 kase kesilmiş hamur (Tokattan bu çorba için kesilen hamur,yoksa erişte ya da çubuk makarna )
*1 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı*kıyma
*Tuz
*Nane
*Kırmızı
*Toz biber
*Et suyu
Bacaklı Çorba (Tokat Usulü) Tarifi Yapılışı İlk etapta mercimekler güzelce yıkanır ve kaynamaya bırakılır Kaynayan mercimeklere annemin tokattan getirdiği hamurlardan eklenir,evde olmayınca biz çubuk makarna kırarızErişte çok hamur oluyor diye ayrı bir yerde kıyma yağla, salça ve nane toz biberle sotelendikten sonra kaynayan çorbaya ilave edilir Et yada kemik suyumuz varsa eklenir bir taşım daha kaynatılıp, servis edilir Afiyet olsun
*1 küçük kase yeşil mercimek
*1 kase kesilmiş hamur (Tokattan bu çorba için kesilen hamur,yoksa erişte ya da çubuk makarna )
*1 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı*kıyma
*Tuz
*Nane
*Kırmızı
*Toz biber
*Et suyu
Bacaklı Çorba (Tokat Usulü) Tarifi Yapılışı İlk etapta mercimekler güzelce yıkanır ve kaynamaya bırakılır Kaynayan mercimeklere annemin tokattan getirdiği hamurlardan eklenir,evde olmayınca biz çubuk makarna kırarızErişte çok hamur oluyor diye ayrı bir yerde kıyma yağla, salça ve nane toz biberle sotelendikten sonra kaynayan çorbaya ilave edilir Et yada kemik suyumuz varsa eklenir bir taşım daha kaynatılıp, servis edilir Afiyet olsun