Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Backup Alma

Backup Alma
0
143

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Backup kelimesinin türkçesi yedekleme kelimesine karşılık kazanç

Backup Alma
Şu zamanda artik kimse format atmak istemiyor Artik format atmak yavas yavas tarihe karisacak Artik cümbür cemaat programlarinda yapabildigi BACKUP olayini öğüt ediyor Bunun için size Acronis True Imageyada Norton Ghostadli programlari tavsiye edebilirim Lakin ben simdi size bu isi programa lüzum duymadan Windows üzerinden nasil yapabilecegimizi anlatacagim
Başta backup alabilmek için gerekli bilgileri veriyim
ilk kez Backup alacak isek Full (Alışılagelmiş) Backup almaliyiz çünkü Olağan Backup bilgisayardaki herseyi kaydeder
sonradan benim size öğüt edecegim Backup türü ise Incremental Backup'tir Incremental Backup sadece bir önceki backup'tan sonra yapilan degisiklikleri kaydeder Incremental Backup Bayağı Backup'a tarafından daha kisa sürede alinir
Simdi geçelim resimli olarak anlatmaya
başta Backup Utilities'imizi açılmak için Run'a gelip: NTBACKUP yaziyoruz

Sonradan Hosgeldiniz penceresi çikiyor karsimiza NEXT diyip bir sonraki adima geçiyoruz

Gelen pencerede bize BACKUP mi ALACAKSIN yahut BACKUP'tan geri mi döneceksin diyor
Biz ilk defa backup alacagimiz için üstteki seçenegi seçip ilerliyoruz

Bu pencerede 4 tane şık var
1 Yalnızca Belgelerim Klasörü'nün Backup'ini alacagim
2 Her kullanicinin Belgelerim Klasörü'nün Backup'ini alacagim
3 Bu bilgisayardaki tüm bilgilerin Backup'ini alacagim
4 Neyin Backup'ini alacagimi ben seçecegim
Biz 4 Seçip ilerliyoruz

Ewet geldik en kayda değer kisma Soldaki we sagdaki bölümden BACKUP'ini alacagimiz dosyalari seçiyoruz

Ben örnekte bir dosya seçtim ve onun BACKUP'ini alacagim
Dosyalari seçtikten daha sonra NEXT diyoruz
Gelen pencerede nereye kaydedecegimizi soruyor Dipteki kisimdada adinin ne olacagini soruyor Bu bilgileri girip NEXT diyoruz

Son pencerede artik BACKUP'i almaya hazirmisin? Dosyalari buralara kaydedicem vs Yaptiginiz bütün ayarlar yaziyor

Ok diyoruz

BACKUP alirken bekliyoruz

BACKUP bittikten sonradan COMPLETED yazisini aliyoruz

Sonradan CLOSE diyoruz *