Backup kelimesinin turkcesi yedekleme kelimesine karşılık gelir
Backup Alma
Şu zamanda artik kimse format atmak istemiyor Artik format atmak yavas yavas tarihe karisacak Artik herkes programlarinda yapabildigi BACKUP olayini tavsiye ediyor Bunun icin size Acronis True Imageyada Norton Ghostadli programlari tavsiye edebilirim Fakat ben simdi size bu isi programa gerek duymadan Windows uzerinden nasil yapabilecegimizi anlatacagim
Oncelikle backup alabilmek icin gerekli bilgileri veriyim
Ilk kez Backup alacak isek Full (Normal) Backup almaliyiz cunku Normal Backup bilgisayardaki herseyi kaydeder
Daha sonra benim size tavsiye edecegim Backup turu ise Incremental Backup'tir Incremental Backup sadece bir onceki backup'tan sonra yapilan degisiklikleri kaydeder Incremental Backup Normal Backup'a gore daha kisa surede alinir
Simdi gecelim resimli olarak anlatmaya
oncelikle Backup Utilities'imizi acmak icin Run'a gelip: NTBACKUP yaziyoruz
Sonra Hosgeldiniz penceresi cikiyor karsimiza NEXT diyip bir sonraki adima geciyoruz
Gelen pencerede bize BACKUP mi ALACAKSIN yoksa BACKUP'tan geri mi doneceksin diyor
Biz ilk defa backup alacagimiz icin ustteki secenegi secip ilerliyoruz
Bu pencerede 4 tane şık var
1 Sadece Belgelerim Klasoru'nun Backup'ini alacagim
2 Her kullanicinin Belgelerim Klasoru'nun Backup'ini alacagim
3 Bu bilgisayardaki butun bilgilerin Backup'ini alacagim
4 Neyin Backup'ini alacagimi ben sececegim
Biz 4 Secip ilerliyoruz
Ewet geldik en onemli kisma Soldaki we sagdaki bolumden BACKUP'ini alacagimiz dosyalari seciyoruz
Ben ornekte bir dosya sectim ve onun BACKUP'ini alacagim
Dosyalari sectikten sonra NEXT diyoruz
Gelen pencerede nereye kaydedecegimizi soruyor Alttaki kisimdada adinin ne olacagini soruyor Bu bilgileri girip NEXT diyoruz
Son pencerede artik BACKUP'i almaya hazirmisin? Dosyalari buralara kaydedicem vs Yaptiginiz tum ayarlar yaziyor
Ok diyoruz
BACKUP alirken bekliyoruz
BACKUP bittikten sonra COMPLETED yazisini aliyoruz
Sonra CLOSE diyoruz
Backup Alma
Şu zamanda artik kimse format atmak istemiyor Artik format atmak yavas yavas tarihe karisacak Artik herkes programlarinda yapabildigi BACKUP olayini tavsiye ediyor Bunun icin size Acronis True Imageyada Norton Ghostadli programlari tavsiye edebilirim Fakat ben simdi size bu isi programa gerek duymadan Windows uzerinden nasil yapabilecegimizi anlatacagim
Oncelikle backup alabilmek icin gerekli bilgileri veriyim
Ilk kez Backup alacak isek Full (Normal) Backup almaliyiz cunku Normal Backup bilgisayardaki herseyi kaydeder
Daha sonra benim size tavsiye edecegim Backup turu ise Incremental Backup'tir Incremental Backup sadece bir onceki backup'tan sonra yapilan degisiklikleri kaydeder Incremental Backup Normal Backup'a gore daha kisa surede alinir
Simdi gecelim resimli olarak anlatmaya
oncelikle Backup Utilities'imizi acmak icin Run'a gelip: NTBACKUP yaziyoruz
Sonra Hosgeldiniz penceresi cikiyor karsimiza NEXT diyip bir sonraki adima geciyoruz
Gelen pencerede bize BACKUP mi ALACAKSIN yoksa BACKUP'tan geri mi doneceksin diyor
Biz ilk defa backup alacagimiz icin ustteki secenegi secip ilerliyoruz
Bu pencerede 4 tane şık var
1 Sadece Belgelerim Klasoru'nun Backup'ini alacagim
2 Her kullanicinin Belgelerim Klasoru'nun Backup'ini alacagim
3 Bu bilgisayardaki butun bilgilerin Backup'ini alacagim
4 Neyin Backup'ini alacagimi ben sececegim
Biz 4 Secip ilerliyoruz
Ewet geldik en onemli kisma Soldaki we sagdaki bolumden BACKUP'ini alacagimiz dosyalari seciyoruz
Ben ornekte bir dosya sectim ve onun BACKUP'ini alacagim
Dosyalari sectikten sonra NEXT diyoruz
Gelen pencerede nereye kaydedecegimizi soruyor Alttaki kisimdada adinin ne olacagini soruyor Bu bilgileri girip NEXT diyoruz
Son pencerede artik BACKUP'i almaya hazirmisin? Dosyalari buralara kaydedicem vs Yaptiginiz tum ayarlar yaziyor
Ok diyoruz
BACKUP alirken bekliyoruz
BACKUP bittikten sonra COMPLETED yazisini aliyoruz
Sonra CLOSE diyoruz