iltasyazilim
FD Üye
Badambura ( Azerbaycan Mutfağına Özel ) Tarifi İçin Malzemeler Hamur;
*4 su bardağı un
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı ekşi krema
*100 gram eritilmiş tereyağı
*1 çorba kaşığı kuru maya
*2 yumurta
*Bir çimdik tuz
İç harcı;
*1 bardak kabuğu soyulmuş badem
*1 su bardağı toz şeker
*Zevke göre dövülmüş kaküle
*Yufkaları yağlamak için 5070 qram eritilmiş tereyağı
Badambura ( Azerbaycan Mutfağına Özel ) Tarifi Yapılışı
Nevruz’a özel bir tatlı poğaça türü
Nevruz bayramı olmasına 1 ay boyunca her salı 4 Çarşamba özel olarak kutlanır
Tatlı, baklava, badambura, şekerbura, şorqoğalı ve s Gibi hazırlanır
Pilavda baş tacı bayramlarımızın
Uzun sözün kısası yazmakla bitmez ))
Gelelim yapılışına
*4 su bardağı un
*4 yemek kaşığı toz şeker
*1 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı ekşi krema
*100 gram eritilmiş tereyağı
*1 çorba kaşığı kuru maya
*2 yumurta
*Bir çimdik tuz
İç harcı;
*1 bardak kabuğu soyulmuş badem
*1 su bardağı toz şeker
*Zevke göre dövülmüş kaküle
*Yufkaları yağlamak için 5070 qram eritilmiş tereyağı
Badambura ( Azerbaycan Mutfağına Özel ) Tarifi Yapılışı
Nevruz’a özel bir tatlı poğaça türü
Nevruz bayramı olmasına 1 ay boyunca her salı 4 Çarşamba özel olarak kutlanır
Tatlı, baklava, badambura, şekerbura, şorqoğalı ve s Gibi hazırlanır
Pilavda baş tacı bayramlarımızın
Uzun sözün kısası yazmakla bitmez ))
Gelelim yapılışına