iltasyazilim
FD Üye
Badambura (Nevruz Şirniyyatlarının Bir Türü) Tarifi İçin Malzemeler Maya (opara):
*500 ml süt
*25 gr maya
*1 çorba kaşığı toz şeker
*Tuz
*1315 çorba kaşığı un
Hamur için:
*maya (opara)
*75 gr tereyağı
*1 adet yumurta
*150 gr ekşi krema
*600700 gr un
İç için:
*300 gr temizlenmiş ve öğütülmüş badem
*300 gr toz şeker
*Kakule (zevke göre)
*Üzerine çekmek için tereyağı (300350 gr)
Badambura (Nevruz Şirniyyatlarının Bir Türü) Tarifi Yapılışı Mayalı esasın hazırlanması için mayayı ılık sütte çözün Toz şeker, tuz ve un ilave edip karıştırın Acıma için 30 dakikalık sıcak yere koyun, bu süre içinde 3 kez karıştırın*Maya meydana geldikten sonra onu yaklaşık 400 gr unun üzerine dökün Yumurta, şeker, eritilmiş yağ ve tedricen unun kalanını ekleyip pürüzsüz, ele yapışmayan hamur yoğurun Hamuru iyice yoğurmak gerekir Büküp acıma için 11,5 saatlik sıcak yere koyun Arada 3 kez yoğurup yeniden bükün
Hazır hamuru 10 eşit parçaya bölüp künde tutun Kündelerin üstünü örterek bir kaç dakika tutun, şişsin Her kündeyi mümkün olduğunca ince yayın Yağlayıp birbirinin üzerine serin Sonuncu yufkayı yağlamak gerekmez Yufkaların sayısı çok olursa onları yayılmış durumda ikiye ayrılabilir Her iki bölümü tarım rulo bükün Her ruloyu eni 1,5 cm olmak üzere iki eşit parçaya bölün Bademburanı kesilmiş yüzleri yukarı olarak dizin Üst kısmında parmağınızla delik düzeltin Çılgına bademli iç koyun İçli ruletin uçlarını poğaça gibi sıkın Badamburaları biçime dizip önceden 200 derece ısıtılmış fırında altın rengi alana dek, 2030 dakika pişirin Badamburalar tam soğuduktan sonra üzerine şeker unu serpip sofraya verin
Afiyet olsun!
*500 ml süt
*25 gr maya
*1 çorba kaşığı toz şeker
*Tuz
*1315 çorba kaşığı un
Hamur için:
*maya (opara)
*75 gr tereyağı
*1 adet yumurta
*150 gr ekşi krema
*600700 gr un
İç için:
*300 gr temizlenmiş ve öğütülmüş badem
*300 gr toz şeker
*Kakule (zevke göre)
*Üzerine çekmek için tereyağı (300350 gr)
Badambura (Nevruz Şirniyyatlarının Bir Türü) Tarifi Yapılışı Mayalı esasın hazırlanması için mayayı ılık sütte çözün Toz şeker, tuz ve un ilave edip karıştırın Acıma için 30 dakikalık sıcak yere koyun, bu süre içinde 3 kez karıştırın*Maya meydana geldikten sonra onu yaklaşık 400 gr unun üzerine dökün Yumurta, şeker, eritilmiş yağ ve tedricen unun kalanını ekleyip pürüzsüz, ele yapışmayan hamur yoğurun Hamuru iyice yoğurmak gerekir Büküp acıma için 11,5 saatlik sıcak yere koyun Arada 3 kez yoğurup yeniden bükün
Hazır hamuru 10 eşit parçaya bölüp künde tutun Kündelerin üstünü örterek bir kaç dakika tutun, şişsin Her kündeyi mümkün olduğunca ince yayın Yağlayıp birbirinin üzerine serin Sonuncu yufkayı yağlamak gerekmez Yufkaların sayısı çok olursa onları yayılmış durumda ikiye ayrılabilir Her iki bölümü tarım rulo bükün Her ruloyu eni 1,5 cm olmak üzere iki eşit parçaya bölün Bademburanı kesilmiş yüzleri yukarı olarak dizin Üst kısmında parmağınızla delik düzeltin Çılgına bademli iç koyun İçli ruletin uçlarını poğaça gibi sıkın Badamburaları biçime dizip önceden 200 derece ısıtılmış fırında altın rengi alana dek, 2030 dakika pişirin Badamburalar tam soğuduktan sonra üzerine şeker unu serpip sofraya verin
Afiyet olsun!