iltasyazilim
FD Üye
Badem Kaplı Tavuk İçin Gerekli Malzemeler :
400 gr tavuk göğüs eti
12 su bardağı dövülmüş badem
13 su bardağı dövülmüş mısır gevreği
1 yemek kaşığı kuru maydanoz
Tuz, sarımsak tozu
3 yemek kaşığı yağsız süt
Hazırlanışı :
Tavuk göğüslerini parmak kalınlığında dilimleyin Derin bir kapta badem, mısır gevreği, tuz ve sarımsak tozunu karıştırın Tavukları önce süte batırıp daha sonra bademli karışımın içinde yuvarlayın Alimünyum folyo serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin İçlerinin pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarın Yanında süzme yoğurt ile servis yapın
400 gr tavuk göğüs eti
12 su bardağı dövülmüş badem
13 su bardağı dövülmüş mısır gevreği
1 yemek kaşığı kuru maydanoz
Tuz, sarımsak tozu
3 yemek kaşığı yağsız süt
Hazırlanışı :
Tavuk göğüslerini parmak kalınlığında dilimleyin Derin bir kapta badem, mısır gevreği, tuz ve sarımsak tozunu karıştırın Tavukları önce süte batırıp daha sonra bademli karışımın içinde yuvarlayın Alimünyum folyo serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin İçlerinin pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarın Yanında süzme yoğurt ile servis yapın