iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
400 gram çiğ badem 4 su bardağı su Püf Noktası
Bademlerinizin işlem görmemiş, çiğ bademler olması sütünüzü hazırlarken dikkat etmeniz gereken ilk nokta Bademlerinizi mutlaka bir gece, vaktiniz varsa iki gece güneş görmeyen bir ortamda bekletmeniz gerekiyor Daha fazla badem sütü elde etmek için, bademleri içerisinde beklettiğiniz suyu bir kenara alın Bademlerle birlikte blenderda çekin Süzdüğünüzde daha fazla badem sütü elde etmiş olacaksınız
Nasıl Yapılır?
Çiğ bademlerinizi bir kaba alın Üzerine 4 su bardağı su ekleyin Üzerini bir kapak ya da bez ile kapatın Bademlerinizi bu şekilde, ılık ve güneş almayan bir ortamda bir gece bekletin Bir gece suda bekleyen bademlerinizin suyunu süzerek iyice yıkayın Ardından blendera aktarın Bademleri, blendar yardımıyla iyice ezilip, suyu çıkana kadar yaklaşık 2 dakika kadar çekin Bir kabın üzerine tülbent serin İyice çektiğiniz bademleri tülbentin üzerine alın ve iyice sıkın Badem sütünüzü kavanozlara aktararak, buzdolabında saklayın Sütünüz hazır, afiyet olsun
400 gram çiğ badem 4 su bardağı su Püf Noktası
Bademlerinizin işlem görmemiş, çiğ bademler olması sütünüzü hazırlarken dikkat etmeniz gereken ilk nokta Bademlerinizi mutlaka bir gece, vaktiniz varsa iki gece güneş görmeyen bir ortamda bekletmeniz gerekiyor Daha fazla badem sütü elde etmek için, bademleri içerisinde beklettiğiniz suyu bir kenara alın Bademlerle birlikte blenderda çekin Süzdüğünüzde daha fazla badem sütü elde etmiş olacaksınız
Nasıl Yapılır?
Çiğ bademlerinizi bir kaba alın Üzerine 4 su bardağı su ekleyin Üzerini bir kapak ya da bez ile kapatın Bademlerinizi bu şekilde, ılık ve güneş almayan bir ortamda bir gece bekletin Bir gece suda bekleyen bademlerinizin suyunu süzerek iyice yıkayın Ardından blendera aktarın Bademleri, blendar yardımıyla iyice ezilip, suyu çıkana kadar yaklaşık 2 dakika kadar çekin Bir kabın üzerine tülbent serin İyice çektiğiniz bademleri tülbentin üzerine alın ve iyice sıkın Badem sütünüzü kavanozlara aktararak, buzdolabında saklayın Sütünüz hazır, afiyet olsun