iltasyazilim
FD Üye
Badem tatlısı tarifi için malzemeler
Malzemeler
3 yumurta
250 g toz badem
100 g rendelenmiş Hindistan cevizi
125 g pudra şekeri
100 g irmik
Yarım portakalın kabuğu
Şerbeti için
500 g toz şeker
500 ml su
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Kabuksuz badem
Badem tatlısı hazırlanışı
Şerbeti için, su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın Limon suyunu ilave edip ocaktan alın Yumurtaları geniş bir kasede çırpın Kalan tüm malzemeyi ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın Harcı sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın Üzerlerine birer bütün badem yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirip iki saat dinlendirin Tatlılar şerbeti tamamen çektikten sonra servis yapın
LEZZETCOM
Malzemeler
3 yumurta
250 g toz badem
100 g rendelenmiş Hindistan cevizi
125 g pudra şekeri
100 g irmik
Yarım portakalın kabuğu
Şerbeti için
500 g toz şeker
500 ml su
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Kabuksuz badem
Badem tatlısı hazırlanışı
Şerbeti için, su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın Şeker tamamen eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın Limon suyunu ilave edip ocaktan alın Yumurtaları geniş bir kasede çırpın Kalan tüm malzemeyi ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın Harcı sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın Üzerlerine birer bütün badem yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirip iki saat dinlendirin Tatlılar şerbeti tamamen çektikten sonra servis yapın
LEZZETCOM