iltasyazilim
FD Üye
Gülgiller familyasından olan bu ağacın meyvesine badem denir yaklaşık olarak dünyanın yerinde yetişir Bademin acı ve tatlı almak üzere iki cinsi vardır Pembe ve beyaz çiçekler açan, hafif kokulu bir bitki olup bahar mevsiminde insanı kendisine hayran bırakır,* badem eski çağlardan beri bilinmektedir Yumuşatıcı, parlatıcı, arıtıcı ve yaraları iyileştirici özelliği vardır Günümüzde sanayi ve tıp alanlarında kullanılmaktadır
Acıbadem gıda olmaktan çok ilaç olarak çare amaçla kullanılır Karaciğer dalak ve böbreklerde meydana gelen tıkanıkları açar, göğü ve akciğer hastalığından dolayı meydana gelen kan tükürmeye karşı faydalıdır Dalak, böbrek, kulunç ve göğüs ağrılarına aleyhinde da iyi gelir Tedavi maksadıyla bir defada on tane kadar badem alınabilir
Acıbademin kökü kaynatılarak içilecek olursa, ciltteki çilliklere karşı gayet faydalıdır Acıbadem buğday nişastası ile ya da yağda kavrularak yenecek olursa, öksürüğe, kan tükürmeye ve akciğer zarı iltihabına karşı faydalıdır Bu faydalar tatlı badem yağında daha da çoktur Tatlı badem vücuda bayağı bir yiyecek sağlar ve vücudu şişmanlatır Eğer kabuğu ile birlikte yenilirse, ağzı ve diş etlerini temizler ve pekiştirir Taze iken yenilirse, midenin rutubetini düzenler Eğer yağda kızartılarak yenilirse, mideyi temizleyip düzene sokar
Tatlı badem boğaz sertliğini giderip yumuşatır, kuru öksürüğe karşısında faydalıdır, idrarı çoğaltır, böbrek gözeneklerindeki tıkanıklığı açar, idrar yollarında meydana gelen yanmayı teskin eder Eğer şekerle birlikte kullanılırsa, cinsel gücü arttırır, vücuda olağan bir sıcaklık verir, akciğer, göğüs ve bağırsak sertleşmesine aleyhinde da faydalıdır Yeniden şekerle birlikte alındığında, sindirimi kolaylaştırır, şekerli karışım olduğundan nedeniyle beyni ve aklı kuvvetlendirir ve bol gıda verir
Bademyağı, bademin çekirdeğinin içinden çıkan öz maddesinin (tohumunun) mekanik usullerle sıkıştırılmasıyla ya da sıcak suda kaynatma yöntemiyle yağı çıkarılır Süzme yoluyla badem suyu elde edilir Bademyağı ağız yoluyla alınır, cilde sürülerek, burun ya da kulağa damlatılarak da kullanılabilir Yağdan bir defada yaklaşık 20 gram değin içilebilir Bademyağı, yumuşatıcı ve iyileştirici özellinden dolayı yaralar ve yanıklar üstüne merhem olarak sürülebilir Acı bademyağı kullanırken acılığını onarmak ve güzel bir kıvama getirmek için içine bir miktar bal veya şeker katılır Acı bademyağı, rahim ağrılarına, sıcak özellikli rahim şişlilerine, rahim tıkanması nedeniyle meydana gelen ağrılara karşısında gayet faydalıdır Acı bademyağı kulağa damlatılarak olursa, kulak ağrılarına, uğultu ve kulak çınlamasına karşı da iyi gelir Yüzdeki çillik ve sivilcelere karşı ise cilde sürülerek kullanılır
Acıbadem yağı gözlerdeki bulanıklığa ve göz yorgunluğuna aleyhinde da iyi gelmektedir Bal, kına yağı, gülyağı veya öteki yağlı maddelerle karşılaştırılarak macun yapılıp kullanılırsa; idrarın şiddet yapılmasına, böbrek ağrılarına, böbrek, mesane taşlarına, nefes darlığına ve dalak şişliklerine karşısında faydalıdır Ciltteki buruşukluklara, çillik ve sivilcelere, güneş ışınları nedeniyle yüzde meydana gelen kahverengimsi ufak lekelere ve tekrar ciltte meydana gelen sivilce, kaşıntı hastalıklarına da faydası vardır Acı bademyağı ağız aracılığıyla kullanıldığında böbrekleri ve mesaneyi temizler ve taşları parçalar Ara Sıra da gülyağı ile karıştırılarak bu organlara dışarıdan sürülür Tatlı bademyağı, böbrek ve mesane ağrılarına, idrarın zor yapılmasına, böbrek ve idrar yollarındaki taşlara, kulunç ve baş ağrısana, mide ve akciğer zarı iltihabına, boğaz sertliğine, akciğer nefes borusuna ve öksürüğe karşı gayet faydalıdır
Tatlı bademyağı, ciltteki buruşukluğu onarmak için kullanılan yağların en üstünüdür Herkim kuyruksokumu kemiği ve çevresini bununla yağlayıp ovuşturmaya devam ederse, ihtiyarlığında bel bükme hastalığına yakalanmasının önüne geçer
Tatlı bademyağı, bal, gülyağı ya da diğer yağlı maddelerle karıştırılarak cilde sürülürse; ciltteki alaca, çillik ve sivilcelere, sirke ile karıştırılarak sürülürse gayet iyi kazanç Tatlı bademyağı, soğuktan meydana gelen dalak ve baş ağrısını giderir İncinmeden nedeniyle ciltte meydana gelen şişlikler üzerine sürülmesi de faydalıdır Bademyağı ağız yoluyla alındığında kusma belirtileri, halsizlik ve baygınlık gibi arazlar görülebilir Bu etkiyi gidermek için hasta kusturulur veya ekşi meyve şurupları verilir Acı ve tatlı bademyağlarının etkileri birbirlerine çok yakındır Fakat araştırmalar gösteriyor ama acı bademyağının tatlı badem yağına oranla daha etkin olduğu söylenebilir
Sizde bademin hem kuruyemişini ve hem de taze olarak ister tatlı ister acı badem olsun uyumlu olarak tüketin sınırsız falyalarına kavuşun
Başka bir konu ile buluşmak üzere güzelce kalın
Acıbadem gıda olmaktan çok ilaç olarak çare amaçla kullanılır Karaciğer dalak ve böbreklerde meydana gelen tıkanıkları açar, göğü ve akciğer hastalığından dolayı meydana gelen kan tükürmeye karşı faydalıdır Dalak, böbrek, kulunç ve göğüs ağrılarına aleyhinde da iyi gelir Tedavi maksadıyla bir defada on tane kadar badem alınabilir
Acıbademin kökü kaynatılarak içilecek olursa, ciltteki çilliklere karşı gayet faydalıdır Acıbadem buğday nişastası ile ya da yağda kavrularak yenecek olursa, öksürüğe, kan tükürmeye ve akciğer zarı iltihabına karşı faydalıdır Bu faydalar tatlı badem yağında daha da çoktur Tatlı badem vücuda bayağı bir yiyecek sağlar ve vücudu şişmanlatır Eğer kabuğu ile birlikte yenilirse, ağzı ve diş etlerini temizler ve pekiştirir Taze iken yenilirse, midenin rutubetini düzenler Eğer yağda kızartılarak yenilirse, mideyi temizleyip düzene sokar
Tatlı badem boğaz sertliğini giderip yumuşatır, kuru öksürüğe karşısında faydalıdır, idrarı çoğaltır, böbrek gözeneklerindeki tıkanıklığı açar, idrar yollarında meydana gelen yanmayı teskin eder Eğer şekerle birlikte kullanılırsa, cinsel gücü arttırır, vücuda olağan bir sıcaklık verir, akciğer, göğüs ve bağırsak sertleşmesine aleyhinde da faydalıdır Yeniden şekerle birlikte alındığında, sindirimi kolaylaştırır, şekerli karışım olduğundan nedeniyle beyni ve aklı kuvvetlendirir ve bol gıda verir
Bademyağı, bademin çekirdeğinin içinden çıkan öz maddesinin (tohumunun) mekanik usullerle sıkıştırılmasıyla ya da sıcak suda kaynatma yöntemiyle yağı çıkarılır Süzme yoluyla badem suyu elde edilir Bademyağı ağız yoluyla alınır, cilde sürülerek, burun ya da kulağa damlatılarak da kullanılabilir Yağdan bir defada yaklaşık 20 gram değin içilebilir Bademyağı, yumuşatıcı ve iyileştirici özellinden dolayı yaralar ve yanıklar üstüne merhem olarak sürülebilir Acı bademyağı kullanırken acılığını onarmak ve güzel bir kıvama getirmek için içine bir miktar bal veya şeker katılır Acı bademyağı, rahim ağrılarına, sıcak özellikli rahim şişlilerine, rahim tıkanması nedeniyle meydana gelen ağrılara karşısında gayet faydalıdır Acı bademyağı kulağa damlatılarak olursa, kulak ağrılarına, uğultu ve kulak çınlamasına karşı da iyi gelir Yüzdeki çillik ve sivilcelere karşı ise cilde sürülerek kullanılır
Acıbadem yağı gözlerdeki bulanıklığa ve göz yorgunluğuna aleyhinde da iyi gelmektedir Bal, kına yağı, gülyağı veya öteki yağlı maddelerle karşılaştırılarak macun yapılıp kullanılırsa; idrarın şiddet yapılmasına, böbrek ağrılarına, böbrek, mesane taşlarına, nefes darlığına ve dalak şişliklerine karşısında faydalıdır Ciltteki buruşukluklara, çillik ve sivilcelere, güneş ışınları nedeniyle yüzde meydana gelen kahverengimsi ufak lekelere ve tekrar ciltte meydana gelen sivilce, kaşıntı hastalıklarına da faydası vardır Acı bademyağı ağız aracılığıyla kullanıldığında böbrekleri ve mesaneyi temizler ve taşları parçalar Ara Sıra da gülyağı ile karıştırılarak bu organlara dışarıdan sürülür Tatlı bademyağı, böbrek ve mesane ağrılarına, idrarın zor yapılmasına, böbrek ve idrar yollarındaki taşlara, kulunç ve baş ağrısana, mide ve akciğer zarı iltihabına, boğaz sertliğine, akciğer nefes borusuna ve öksürüğe karşı gayet faydalıdır
Tatlı bademyağı, ciltteki buruşukluğu onarmak için kullanılan yağların en üstünüdür Herkim kuyruksokumu kemiği ve çevresini bununla yağlayıp ovuşturmaya devam ederse, ihtiyarlığında bel bükme hastalığına yakalanmasının önüne geçer
Tatlı bademyağı, bal, gülyağı ya da diğer yağlı maddelerle karıştırılarak cilde sürülürse; ciltteki alaca, çillik ve sivilcelere, sirke ile karıştırılarak sürülürse gayet iyi kazanç Tatlı bademyağı, soğuktan meydana gelen dalak ve baş ağrısını giderir İncinmeden nedeniyle ciltte meydana gelen şişlikler üzerine sürülmesi de faydalıdır Bademyağı ağız yoluyla alındığında kusma belirtileri, halsizlik ve baygınlık gibi arazlar görülebilir Bu etkiyi gidermek için hasta kusturulur veya ekşi meyve şurupları verilir Acı ve tatlı bademyağlarının etkileri birbirlerine çok yakındır Fakat araştırmalar gösteriyor ama acı bademyağının tatlı badem yağına oranla daha etkin olduğu söylenebilir
Sizde bademin hem kuruyemişini ve hem de taze olarak ister tatlı ister acı badem olsun uyumlu olarak tüketin sınırsız falyalarına kavuşun
Başka bir konu ile buluşmak üzere güzelce kalın