iltasyazilim
FD Üye
Bademli Dızmana Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket sıvı krema
*2 yemek kaşığı şeker
*12 yemek kaşığı tuz
*12 çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
Sos için;
*1 çay bardağı yoğurt
*2 yumurta
*12 çay bardağı sıvı yağ
*Sevdiğiniz derecede susam (ben olmadığı için bademi rondodan geçirip susam yerine kullandım)
*Peynir de ekleyebilirsiniz
*
Bademli Dızmana Tarifi Yapılışı Önce maya şeker ve ılık suyu karıştırıp beş on dakika bekliyoruz Sonra un hariç kalan malzemeleri ekliyoruz Unu azar azar ekiliyoruz Yumuşak ele yapışmayan bir kıvam alana dek un ekleyip yoğuruyoruz Kıvam alınca zamanınız varsa 12 saat mayalandırın
Mayalanmadan sonra hamuru dört bezeye ayırıyoruz Her bir bezeyi unladığımız tezgahta rulo şeklinde açıp üçdört parmak kalınlığında kesiyoruz Kestiğimiz parçaları belli aralıklarla tepsiye diziyoruz Kesilen kısım üste gelecek Tüm bezelere aynı işlemi uyguluyoruz Bitince 1520 dakika üzerini örtüp bu şekilde tekrar mayalandırıyoruz
Bu arada sosumuzu hazırlıyoruz Sosun tüm malzemelerini iyice çırpıyoruz
Süre dolunca Üzerine parmaklarımızla bastırıp hafif yayıyoruz Sosu mayalanan hamurların üzerine gezdiriyoruz 180 derecede ısınmış fırında alt üst kızarana dek pişiriyoruz
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket sıvı krema
*2 yemek kaşığı şeker
*12 yemek kaşığı tuz
*12 çay bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un
Sos için;
*1 çay bardağı yoğurt
*2 yumurta
*12 çay bardağı sıvı yağ
*Sevdiğiniz derecede susam (ben olmadığı için bademi rondodan geçirip susam yerine kullandım)
*Peynir de ekleyebilirsiniz
*
Bademli Dızmana Tarifi Yapılışı Önce maya şeker ve ılık suyu karıştırıp beş on dakika bekliyoruz Sonra un hariç kalan malzemeleri ekliyoruz Unu azar azar ekiliyoruz Yumuşak ele yapışmayan bir kıvam alana dek un ekleyip yoğuruyoruz Kıvam alınca zamanınız varsa 12 saat mayalandırın
Mayalanmadan sonra hamuru dört bezeye ayırıyoruz Her bir bezeyi unladığımız tezgahta rulo şeklinde açıp üçdört parmak kalınlığında kesiyoruz Kestiğimiz parçaları belli aralıklarla tepsiye diziyoruz Kesilen kısım üste gelecek Tüm bezelere aynı işlemi uyguluyoruz Bitince 1520 dakika üzerini örtüp bu şekilde tekrar mayalandırıyoruz
Bu arada sosumuzu hazırlıyoruz Sosun tüm malzemelerini iyice çırpıyoruz
Süre dolunca Üzerine parmaklarımızla bastırıp hafif yayıyoruz Sosu mayalanan hamurların üzerine gezdiriyoruz 180 derecede ısınmış fırında alt üst kızarana dek pişiriyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.