iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
500gr yağsız dana eti
Bir su bardağı soyulmuş badem
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
Bir diş sarmısak
5 Yemek kaşığı soya sosu
6 Yemek kaşığı beyaz şarap
1 Tatlı kaşığı nişasta
8 adet yeşil biber
HAZIRLANIŞI
Eti şerit şerit doğrayın
Yeşil biberleri yıkayın,uzunlamasına ince ince doğrayın
Bademleri ise orta irilikte kesin,yağsız tavada hafifçe kavurun
Kalın dipli bir tavada zeytinyağını iyice kızdırınEtleri yağda kavurunBiberleri ilave edip birlikte yumuşatınDaha sonra sarmısak,soya sosu ve şarabı ilave edip 5 dakika kadar daha pişirinBir miktar su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin
Servis yapmadan önce bademleri katınDilerseniz haşlanmış pirinç ile servis yapabilirsiniz
500gr yağsız dana eti
Bir su bardağı soyulmuş badem
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
Bir diş sarmısak
5 Yemek kaşığı soya sosu
6 Yemek kaşığı beyaz şarap
1 Tatlı kaşığı nişasta
8 adet yeşil biber
HAZIRLANIŞI
Eti şerit şerit doğrayın
Yeşil biberleri yıkayın,uzunlamasına ince ince doğrayın
Bademleri ise orta irilikte kesin,yağsız tavada hafifçe kavurun
Kalın dipli bir tavada zeytinyağını iyice kızdırınEtleri yağda kavurunBiberleri ilave edip birlikte yumuşatınDaha sonra sarmısak,soya sosu ve şarabı ilave edip 5 dakika kadar daha pişirinBir miktar su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin
Servis yapmadan önce bademleri katınDilerseniz haşlanmış pirinç ile servis yapabilirsiniz