iltasyazilim
FD Üye
Bademli Fıstıklı Ve Jülyen Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet badem
*10 adet fıstık
*1 büyük boy havuç
*1 su bardağından biraz fazla pirinç
*1 5 su bardağı sıcak su
*1 çay kaşığının ucuyla tarçın
*1 çay kaşığının ucuyla kimyon
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 damla limon
*
Bademli Fıstıklı Ve Jülyen Havuçlu Pilav Tarifi Yapılışı Beni takip edenler bilirler ki ben pilavın her türlüsünü denemeyi çok severim Pilavı çok farklı formlara sokup harika lezzetler yakalayabilmek çok kolay Ben pilavı sade yapmak yerine her yapışımda yeni bir tarif oluştırmaya çalışırım İşte bu pilavım da farklı bir tarif üretirken denediğim ve çok çok sevdiğim bir pilavdır Ailece biz bayıldık
Havuçlar yıkanır traşlanır ve jülyen doğranır
Badem ve fıstıklar sıcak suda 15 dakika bekletildikten sonra kabukları soyulur
Tencereye zeytinyağı alınır ve havuçlar eklenip kavrulur
Havuçlar kavrulunca badem ve fıstıklar eklenip 2 dakika da bu şekilde kavrulur
10 dakika suda beklettiğimiz pirinç yıkanır, suyu süzülür ve tencereye eklenir
Pirinç de 3 dakika kadar kavrulur ve baharatlarıyla suyu eklenir
1 dakika orta ateşte pilavı kaynattıktan sonra ocak en kısık ateşe alınır ve pilav tenceresinin ağzı kapatılarak pilav demlenmeye bırakılır
Pilav demlenince 10 dakika dinlendirilip servis edilir
Afiyet olsun
*10 adet badem
*10 adet fıstık
*1 büyük boy havuç
*1 su bardağından biraz fazla pirinç
*1 5 su bardağı sıcak su
*1 çay kaşığının ucuyla tarçın
*1 çay kaşığının ucuyla kimyon
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 damla limon
*
Bademli Fıstıklı Ve Jülyen Havuçlu Pilav Tarifi Yapılışı Beni takip edenler bilirler ki ben pilavın her türlüsünü denemeyi çok severim Pilavı çok farklı formlara sokup harika lezzetler yakalayabilmek çok kolay Ben pilavı sade yapmak yerine her yapışımda yeni bir tarif oluştırmaya çalışırım İşte bu pilavım da farklı bir tarif üretirken denediğim ve çok çok sevdiğim bir pilavdır Ailece biz bayıldık
Havuçlar yıkanır traşlanır ve jülyen doğranır
Badem ve fıstıklar sıcak suda 15 dakika bekletildikten sonra kabukları soyulur
Tencereye zeytinyağı alınır ve havuçlar eklenip kavrulur
Havuçlar kavrulunca badem ve fıstıklar eklenip 2 dakika da bu şekilde kavrulur
10 dakika suda beklettiğimiz pirinç yıkanır, suyu süzülür ve tencereye eklenir
Pirinç de 3 dakika kadar kavrulur ve baharatlarıyla suyu eklenir
1 dakika orta ateşte pilavı kaynattıktan sonra ocak en kısık ateşe alınır ve pilav tenceresinin ağzı kapatılarak pilav demlenmeye bırakılır
Pilav demlenince 10 dakika dinlendirilip servis edilir
Afiyet olsun