iltasyazilim
FD Üye
Bademli Haşhaşlı Kek Tarifi
Resimli Bademli Haşhaşlı Kek Tarifi
Kek İçin Gereken Malzemeler
13 su bardağı haşhaş
1 su bardağı şeker (yarısını kullandım)
110 gr oda sıcaklığında tereyağı (ben Becel kullandım)
14 su bardağı (50 gr) badem ezmesi
2 tane yumurta
yarım su bardağı süt
14 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuzlu
Bademli Haşhaşlı Kek Yapılışı
Haşhaşlı keke başlamadan önce Unu, tuzu, haşhaşı ve kabartma tozunu karıştırıp bir kenarda bekletinYağı karıştırma kabın alın, 34 dakika çırpıcıda çırpıp krema kıvamına getirin, badem ezmesini ekleyip yeniden 23 dakika çırpınŞekeri ekleyip 34 dakika çırpın, en son yumurtaları tek tek ekleyip her ekleyişte çırparak işlemi tamamlayınSüt ve un karışımını 3 seferde, unla başlayıp unla bitecek şekilde çırpıcının en az hızında karıştırınOrta büyüklükte bir kalıbı yağlayın, unlayın ve kek hamurunu içine alın170 dereceli evvelden ısınmış fırında üzeri ayrıntılarıyla kızarana değin pişirin Kek tamamen soğuduktan sonradan kalıptan çıkarıp servis yapın *
Resimli Bademli Haşhaşlı Kek Tarifi
Kek İçin Gereken Malzemeler
13 su bardağı haşhaş
1 su bardağı şeker (yarısını kullandım)
110 gr oda sıcaklığında tereyağı (ben Becel kullandım)
14 su bardağı (50 gr) badem ezmesi
2 tane yumurta
yarım su bardağı süt
14 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuzlu
Bademli Haşhaşlı Kek Yapılışı
Haşhaşlı keke başlamadan önce Unu, tuzu, haşhaşı ve kabartma tozunu karıştırıp bir kenarda bekletinYağı karıştırma kabın alın, 34 dakika çırpıcıda çırpıp krema kıvamına getirin, badem ezmesini ekleyip yeniden 23 dakika çırpınŞekeri ekleyip 34 dakika çırpın, en son yumurtaları tek tek ekleyip her ekleyişte çırparak işlemi tamamlayınSüt ve un karışımını 3 seferde, unla başlayıp unla bitecek şekilde çırpıcının en az hızında karıştırınOrta büyüklükte bir kalıbı yağlayın, unlayın ve kek hamurunu içine alın170 dereceli evvelden ısınmış fırında üzeri ayrıntılarıyla kızarana değin pişirin Kek tamamen soğuduktan sonradan kalıptan çıkarıp servis yapın *