iltasyazilim
FD Üye
Bademli Hedik Tarifi İçin Malzemeler
*2 kase hediklik buğday
*1 kase nohut
*1 kase kayısı çekirdeği içi
Bademli Hedik Tarifi Yapılışı Öncelikle nohutumuzu ve buğdayımızı soğuk suda en az bir saat ıslı bırakalım ki pişmeğe yardımcı olsun Bizde bu arada kayısı çekirdeklerimizi küçük bir tencerede suda kaynatalım sonra suyunu süzüp kabuklarını soyalım Zaten hemen kolaylıkla soyuluyor, şimdi kayısı çekirdeğini nerden bulacaz diyeceksiniz, malatya elbistana çok yakın olduğu için bu yörede kayısı çekirdeği kuru yemiş olarak bol miktarda satılmakta bu yöredekiler yaz aylarında kayısı çekirdeklerini kurutarak kullanıyorlar*Şimdi suda bekleyen nohut ile buğdayı düdüklü tenceremize alalım üzerini üç parmak su geçecek kadar su ekleyip ağzın kapatalım benim düdüklüde 25 dk yeterli oluyor sizde kendinize göre ayarlayın suyunun fazla olmasının bir önmei yok süzme imkanınız var çünkü daha sonra pişen hediğmizi genişçe bir kabda bademlerle karıştırıp servis tabağına alıyoruz, afiyet olsun
*2 kase hediklik buğday
*1 kase nohut
*1 kase kayısı çekirdeği içi
Bademli Hedik Tarifi Yapılışı Öncelikle nohutumuzu ve buğdayımızı soğuk suda en az bir saat ıslı bırakalım ki pişmeğe yardımcı olsun Bizde bu arada kayısı çekirdeklerimizi küçük bir tencerede suda kaynatalım sonra suyunu süzüp kabuklarını soyalım Zaten hemen kolaylıkla soyuluyor, şimdi kayısı çekirdeğini nerden bulacaz diyeceksiniz, malatya elbistana çok yakın olduğu için bu yörede kayısı çekirdeği kuru yemiş olarak bol miktarda satılmakta bu yöredekiler yaz aylarında kayısı çekirdeklerini kurutarak kullanıyorlar*Şimdi suda bekleyen nohut ile buğdayı düdüklü tenceremize alalım üzerini üç parmak su geçecek kadar su ekleyip ağzın kapatalım benim düdüklüde 25 dk yeterli oluyor sizde kendinize göre ayarlayın suyunun fazla olmasının bir önmei yok süzme imkanınız var çünkü daha sonra pişen hediğmizi genişçe bir kabda bademlerle karıştırıp servis tabağına alıyoruz, afiyet olsun