iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
9 Kahve Fincanı İri İrmik
4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin
100 gr Beyaz Badem
3 Su Bardağı Tozşeker
4 Su Bardağı Süt
1 Paket Vanilya
Üzerine:
34 Çorba Kaşığı Acı Badem ikörü veya Tarçın
2 Çorba Kaşığı Tozşeker
Yemeğin Tarifi:
Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun Bu işlemi en az 2530 dakika sürdürün
Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin
Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin Tencerenin üzerine bez veya emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin
Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin Üzerine likör döküp veya tarçın serperek servis yapın
Afiyet olsunhttp:img146**************img1461950ymk70pm3th
9 Kahve Fincanı İri İrmik
4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin
100 gr Beyaz Badem
3 Su Bardağı Tozşeker
4 Su Bardağı Süt
1 Paket Vanilya
Üzerine:
34 Çorba Kaşığı Acı Badem ikörü veya Tarçın
2 Çorba Kaşığı Tozşeker
Yemeğin Tarifi:
Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun Bu işlemi en az 2530 dakika sürdürün
Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp kaynatın Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin
Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin Tencerenin üzerine bez veya emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin
Ilınınca geniş ve düz bir servis tabağına kalıplarla şekil vererek yerleştirin Üzerine likör döküp veya tarçın serperek servis yapın
Afiyet olsunhttp:img146**************img1461950ymk70pm3th