iltasyazilim
FD Üye
Bademli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*180 gr tuzsuz tereyağı
*3 su bardağı irmik
*1 su bardağı ince dövülmüş tuzsuz ve kavrulmamış badem
Şerbeti için:
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı süt
*2 su bardağı su
Bademli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Tereyağını geniş bir tencerede veya tavada eritip, irmiği ve dövülmüş bademi ilave edelim İrmiğin rengi kızarana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım Bu arada ayrı bir tencerede şeker, süt ve suyu karıştırıp, kaynatalım İrmik kızardıktan sonra kaynar sütü yavaş yavaş irmiğe karıştıralım ve bir tepsiye aktaralım 20 dakika beklettikten sonra dilimleyip servis tabağına alalım Ilık servis edilince tadı daha lezzetli oluyor
Eğer fazla olduysa veya arttıysa, kalan dilimleri streçle iyice sarıp derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz Sonra mikrodalgada veya fırında, isterseniz oda sıcaklığında buzu açılınca afiyetle yiyebilirsiniz
*180 gr tuzsuz tereyağı
*3 su bardağı irmik
*1 su bardağı ince dövülmüş tuzsuz ve kavrulmamış badem
Şerbeti için:
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı süt
*2 su bardağı su
Bademli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Tereyağını geniş bir tencerede veya tavada eritip, irmiği ve dövülmüş bademi ilave edelim İrmiğin rengi kızarana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım Bu arada ayrı bir tencerede şeker, süt ve suyu karıştırıp, kaynatalım İrmik kızardıktan sonra kaynar sütü yavaş yavaş irmiğe karıştıralım ve bir tepsiye aktaralım 20 dakika beklettikten sonra dilimleyip servis tabağına alalım Ilık servis edilince tadı daha lezzetli oluyor
Eğer fazla olduysa veya arttıysa, kalan dilimleri streçle iyice sarıp derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz Sonra mikrodalgada veya fırında, isterseniz oda sıcaklığında buzu açılınca afiyetle yiyebilirsiniz