Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bademli İrmik Helvası

Bademli İrmik Helvası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bademli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

*180 gr tuzsuz tereyağı
*3 su bardağı irmik
*1 su bardağı ince dövülmüş tuzsuz ve kavrulmamış badem

Şerbeti için:


*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı süt
*2 su bardağı su

Bademli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Tereyağını geniş bir tencerede veya tavada eritip, irmiği ve dövülmüş bademi ilave edelim İrmiğin rengi kızarana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım Bu arada ayrı bir tencerede şeker, süt ve suyu karıştırıp, kaynatalım İrmik kızardıktan sonra kaynar sütü yavaş yavaş irmiğe karıştıralım ve bir tepsiye aktaralım 20 dakika beklettikten sonra dilimleyip servis tabağına alalım Ilık servis edilince tadı daha lezzetli oluyor
Eğer fazla olduysa veya arttıysa, kalan dilimleri streçle iyice sarıp derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz Sonra mikrodalgada veya fırında, isterseniz oda sıcaklığında buzu açılınca afiyetle yiyebilirsiniz
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt