Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bademli Kafes Pilavı Tarifi Resimli

Hoş geldin! Rahmi tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Bademli Kafes Pilavı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Resimli Bademli Kafes Pilavı tarifi
Bademli Kafes Pilavı nasıl yapılır

Malzeme :

Pilavı için:
3 su b pirinç
2 çorba k dolmalık fıstık
2 çorba k kuş üzümü
3 çorba k badem
1 soğan
2 tavuk butu
2 çorba k tereyağı
sıvıyağ
tavuk suyu
tuzlu, karabiber
yenibahar
Hamuru için:
1 yumurta
3 çorba k yoğurt
3 çorba k sıvıyağ
tuz, alabildiği kadar un


Hazırlanışı :

Tencereye tereyağını ve azıcık sıvıyağ alarak üzerine fıstıkları ilave edin Fıstıklar sararınca üstüne soğanları ve pirinçleri ilave edin Tuzunu ilave edip kavurun Daha sona üzerine kuş üzümlerini, didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve baharatları ekleyin En son sıcak et suyunu verip pişmeye bırakın Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve açın Hamurdan şeritler belirlenmiş Kalıbınızı yağlayın

Hamurdan kestiğiniz şeritleri kafes olacak şekilde yerleştirin Boşluklara bademler koyun Kalan bademleri pilava ekleyip hamurların üzerine boşaltın Kenardan sarkan hamurları üstüne kapatıp 180 derecede pişirin Ters çevirerek kalıptan çıkartın *
 
858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt