iltasyazilim
FD Üye
Bademli Kayısı Reçeli nasıl yapılır
Resimli Bademli Kayısı Reçeli tarifi
Bademli Kayısı Reçeli tarifi
Bademli kayısı reçeli malzemeleri
1 su bardağı tuzsuz badem
1 kg kayısı
4 yemek yemek kaşığı su
1 kg toz şeker
Bademli kayısı reçeli hazırlanışı
Bademli kayısı reçeli: Zahmetsizce uygulanabilen reçel tarifleri aralarında üst sıralarda Bademleri sıcak suda 1520 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın
Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın 4 yemek yemek kaşığı toz şekeri ek edin Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonradan kapağını kapatın *
Resimli Bademli Kayısı Reçeli tarifi
Bademli Kayısı Reçeli tarifi
Bademli kayısı reçeli malzemeleri
1 su bardağı tuzsuz badem
1 kg kayısı
4 yemek yemek kaşığı su
1 kg toz şeker
Bademli kayısı reçeli hazırlanışı
Bademli kayısı reçeli: Zahmetsizce uygulanabilen reçel tarifleri aralarında üst sıralarda Bademleri sıcak suda 1520 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın
Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın 4 yemek yemek kaşığı toz şekeri ek edin Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonradan kapağını kapatın *