Bademli kayısılı keşkül Misafirlerinizmi geldi yemekten sonradan mutlaka güzel bir tatlı sunmamız gerekli ozaman bu tatlı size göre görünüşü ve tadıyla on numarabademlikayisilikeskul5c4f391014273gifalt :tik: :tik: :tik: 1548695820 1548695820 bademlikayisilikeskul5c4f391019cfabademlikayisilikeskul5c4f391019cfa bademlikayisilikeskul5c4f391019cfa Malzemeler • 1 su bardağı file badem (çekilmiş badem içi) • 3 adet yumurta sarısı • 2 su bardağı toz şeker • 2 çorba kaşığı mısır nişastası • 1 çorbakaşığı un • 1 paket vanilya • 6 kadeh süt • 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi • 1012 adet kayısı reçeli (veya kayısı kompostusu) Yapılışı id Orta yükseklik bir tencereye yumurta sarılarını koyun mikserin yüksek devriyle 12 dakika çırpın Üstüne toz şeker, darı nişastası ve unu ekleyin Vanilyayı kalın, sütün 3 bardağını ekleyerek mikserin yüksek devriyle 23 dakika çırparak karıştırın Kalan sütü de tencereye aktarıp orta ısılı ateşin üstüne oturtun Bir tahta kaşıkla aralıksız karıştırarak, katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin Kaynama başlayınca içine Hindistan cevizi tozuyla file bademinin yarısını ekleyin tekrar karıştırarak 23 dakika kaynatın ve ocaktan alın Karıştırarak hafifçe kaynattığınız keşkülü sırça kase yada sırça kadehlere boşaltın Üzerine kayısı reçelinin tanelerinden paylaştırıp, kalan file bademleri serpiştirin Buzdolabına koyup, soğutun kurabiye veya bisküvü yada dondurma eşliğinde servise sunun