Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bademli Kek

Bademli Kek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
BADEMLİ KEK TARİFİ

3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
15 su bardağı toz şeker
250 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı çekilmiş badem içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
35 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet limon suyu
istenirse üzeri için soyulmuş badem
Yapılışı Oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar ve toz şekeri derin bir kaba aktarın Mikserin yüksek devri ile 5 dakika çırpıp yumuşamış margarin ve yoğurdu ekleyerek 23 dakika daha çırpın Üzerine çekilmiş badem içi ve vanilyayı ilave edip karıştırın

Kabartma tozu ve unu başka bir kapta karıştırıp tel süzgeçle eleyerek yumurtalı karışımın üzerine aktarın Plastik spatula ya da tahta kaşık yardımıyla malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar karıştırın 2530 cm çapındaki kek kalıbını yumuşak margarinle iyice yağlayıp boza kıvamındaki kek hamurunu kalıba aktarın

Keki 10 dakika önceden 170 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 45 dakika pişirip çıkarın Soğumasını beklerken pudra şekeri ve limon suyunu bir kasede çatal yardımıyla çırpın Son olarak hazırladığınız limonlu sosu kekin üzerine gezdirip üzerini soyulmuş bademle süsleyerek servis yapın

Similar threads

MALZEMELER 3 adet yumurta 34 su bardağı pudra şekeri 80 gram tereyağı 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı vanilya özütü 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 12 su bardağı toz badem 1 çay kaşığı tarçın 10 adet orta boy mürdüm eriği Fırın kalıbını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
4 adet yumurta (oda sıcaklığında) 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı eritilmiş, ılıtılmış margarin 2 su bardağı un 4 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi Yapılışı Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri derin bir kaba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
ÇOCUKLAR İÇİN KAKAOLU PASTA TARİFİ 4 adet yumurta (oda sıcaklığında) 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı eritilmiş, ılıtılmış margarin 2 su bardağı un 4 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi Yapılışı Oda sıcaklığındaki yumurtaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Bademli Haşhaşlı Kek Tarifi Resimli Bademli Haşhaşlı Kek Tarifi Kek İçin Gereken Malzemeler 13 su bardağı haşhaş 1 su bardağı şeker (yarısını kullandım) 110 gr oda sıcaklığında tereyağı (ben Becel kullandım) 14 su bardağı (50 gr) badem ezmesi 2 tane yumurta yarım su bardağı süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Malzemeler 15 su bardağı badem unu 1 adet portakal 3 adet yumurta 120 gram bitter çikolata 200 ml krema 1 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı Bademli Portakallı Kek Nasıl Yapılır? Bademli Portakallı Kek Tarifi için; Krema çikolatayı küçük bir sos kabına alarak çikolatalar eriyik hale...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
858,496Konular
982,192Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt