iltasyazilim
FD Üye
BADEMLİ KEK TARİFİ
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
15 su bardağı toz şeker
250 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı çekilmiş badem içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
35 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet limon suyu
istenirse üzeri için soyulmuş badem
Yapılışı Oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar ve toz şekeri derin bir kaba aktarın Mikserin yüksek devri ile 5 dakika çırpıp yumuşamış margarin ve yoğurdu ekleyerek 23 dakika daha çırpın Üzerine çekilmiş badem içi ve vanilyayı ilave edip karıştırın
Kabartma tozu ve unu başka bir kapta karıştırıp tel süzgeçle eleyerek yumurtalı karışımın üzerine aktarın Plastik spatula ya da tahta kaşık yardımıyla malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar karıştırın 2530 cm çapındaki kek kalıbını yumuşak margarinle iyice yağlayıp boza kıvamındaki kek hamurunu kalıba aktarın
Keki 10 dakika önceden 170 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 45 dakika pişirip çıkarın Soğumasını beklerken pudra şekeri ve limon suyunu bir kasede çatal yardımıyla çırpın Son olarak hazırladığınız limonlu sosu kekin üzerine gezdirip üzerini soyulmuş bademle süsleyerek servis yapın
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
15 su bardağı toz şeker
250 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı çekilmiş badem içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
35 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet limon suyu
istenirse üzeri için soyulmuş badem
Yapılışı Oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar ve toz şekeri derin bir kaba aktarın Mikserin yüksek devri ile 5 dakika çırpıp yumuşamış margarin ve yoğurdu ekleyerek 23 dakika daha çırpın Üzerine çekilmiş badem içi ve vanilyayı ilave edip karıştırın
Kabartma tozu ve unu başka bir kapta karıştırıp tel süzgeçle eleyerek yumurtalı karışımın üzerine aktarın Plastik spatula ya da tahta kaşık yardımıyla malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar karıştırın 2530 cm çapındaki kek kalıbını yumuşak margarinle iyice yağlayıp boza kıvamındaki kek hamurunu kalıba aktarın
Keki 10 dakika önceden 170 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 45 dakika pişirip çıkarın Soğumasını beklerken pudra şekeri ve limon suyunu bir kasede çatal yardımıyla çırpın Son olarak hazırladığınız limonlu sosu kekin üzerine gezdirip üzerini soyulmuş bademle süsleyerek servis yapın