iltasyazilim
FD Üye
Bademli Keşkül Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt 7 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı pirinç unu 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı hindistan cevizi Yarım çay bardağı badem 1 yumurta sarısı 1 paket vanilya Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 10dk
Bademli Keşkül Tarifi Yapılışı
Bademlerin üzerine sıcak su döküp 10 dakika bekletelim, kabuklarını soyup kurutalım ve rondoda çekelim
Tencereye süt, toz şeker, nişasta, pirinç unu, yumurta sarısı ve bademi alıp iyice karıştıralım
Ocağın üzerine verip kaynayıncaya kadar karıştıralım
Kayulaşınca altını kapatıp vanilya ilave edelim
Kup bardaklarına paylaştırıp soğutalım
Buzdolabında bir iki saat dinlendirelim
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Toz bademde kullanabilirsiniz,benim evde kabuklu bademim vardı onu kullandım
1 litre süt 7 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı pirinç unu 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı hindistan cevizi Yarım çay bardağı badem 1 yumurta sarısı 1 paket vanilya Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 10dk
Bademli Keşkül Tarifi Yapılışı
Bademlerin üzerine sıcak su döküp 10 dakika bekletelim, kabuklarını soyup kurutalım ve rondoda çekelim
Tencereye süt, toz şeker, nişasta, pirinç unu, yumurta sarısı ve bademi alıp iyice karıştıralım
Ocağın üzerine verip kaynayıncaya kadar karıştıralım
Kayulaşınca altını kapatıp vanilya ilave edelim
Kup bardaklarına paylaştırıp soğutalım
Buzdolabında bir iki saat dinlendirelim
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Toz bademde kullanabilirsiniz,benim evde kabuklu bademim vardı onu kullandım