iltasyazilim
FD Üye
Bademli Pilav nasıl yapılır
Resimli Bademli Pilav Yapımı,
Bademli Pilav Tarifi
BADEMLİ PİLAV İÇİN MALZEMELER
1 tavuğun göğüs kısmı 2 su bardağı pirinç 2 avuç ham badem içi 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuş üzümü 100 gr tereyağ (veya margarin) 1 tatlı kaşığı çam fıstığı karabiber tuz
Hamur malzemesi
125 gr margarin 3 su bardağı un 2 adet yumurta
BADEMLİ PİLAV HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü küçük bir tencerede birazcık su ile pişirin Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun Bir kaşık yağda çam fıstıklanyla beraber kavurun Tencerede yağı eritin, ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dakika kavurun Kavurduğunuz pirince kuş üzümü, çam fıstığı, tuzlu ve bademleri katıp bir defa karırıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin, önce harlı sonradan kısık ateşte pişirin Pilav piştikten sonradan bir vakit, lapa olmaması için demlenmeye bırakın
Hamurun hazırlanışı
125 gr margarine yumurta, tuz ve su ek edip hamur yapın Bu hamuru merdane yardımı ile 23 mm kalınlığında açın Yağladğınız payreks bir kaba kenarlanndan hamur sarkacak biçimde yerleştirin Demlenmeye bıraktığınız pilavın kapağını açıp karabiber ve sıcak tavuk parçalarını ek edip tahta bir kaşıkla karıştırın Hazırladığınız iç pilavı, hamur döşeli bir barbar boşaltılıp, şekil alınası için üstüne hafifçe bastırıp, sıkıştırın Sarkan hamurları üzerine kapatıp orta harareti fırında hamur kızarana değin pişirin sonra çıkarıp, ters çevirerek servis yapın
Sağlık olsun *
Resimli Bademli Pilav Yapımı,
Bademli Pilav Tarifi
BADEMLİ PİLAV İÇİN MALZEMELER
1 tavuğun göğüs kısmı 2 su bardağı pirinç 2 avuç ham badem içi 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuş üzümü 100 gr tereyağ (veya margarin) 1 tatlı kaşığı çam fıstığı karabiber tuz
Hamur malzemesi
125 gr margarin 3 su bardağı un 2 adet yumurta
BADEMLİ PİLAV HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü küçük bir tencerede birazcık su ile pişirin Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun Bir kaşık yağda çam fıstıklanyla beraber kavurun Tencerede yağı eritin, ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dakika kavurun Kavurduğunuz pirince kuş üzümü, çam fıstığı, tuzlu ve bademleri katıp bir defa karırıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin, önce harlı sonradan kısık ateşte pişirin Pilav piştikten sonradan bir vakit, lapa olmaması için demlenmeye bırakın
Hamurun hazırlanışı
125 gr margarine yumurta, tuz ve su ek edip hamur yapın Bu hamuru merdane yardımı ile 23 mm kalınlığında açın Yağladğınız payreks bir kaba kenarlanndan hamur sarkacak biçimde yerleştirin Demlenmeye bıraktığınız pilavın kapağını açıp karabiber ve sıcak tavuk parçalarını ek edip tahta bir kaşıkla karıştırın Hazırladığınız iç pilavı, hamur döşeli bir barbar boşaltılıp, şekil alınası için üstüne hafifçe bastırıp, sıkıştırın Sarkan hamurları üzerine kapatıp orta harareti fırında hamur kızarana değin pişirin sonra çıkarıp, ters çevirerek servis yapın
Sağlık olsun *