iltasyazilim
FD Üye
Bademli Portakallı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*100 gram tereyağı ya da margarin
*1 çay bardağı badem
*1 su bardağı irmik
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı portakal suyu
*1 portakal kabuğunun rendesi
*Tarçın
Bademli Portakallı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Bademler kabuklu ise sıcak suda bekletilir yaklaşık on dakika sonra kolaylıkla kabukları soyulur*Bir tencereye tereyağı alınır, eridikten sonra bademler iki üç dakika kadar kavrulur Ardından irmik eklenir, irmiğin rengi koyu kahve olana kadar iyice kavrulur, yaklaşık 25 dakika kadar Diğer bir kapta süt, portakal suyu ve şeker ocağa alınıp karıştırılır, kaynamasına yakın ocaktan alınır İrmiklerin rengi kahverengileşince süt ve portakal suyu karışımı irmiğin üzerine eklenir Yaklaşık on dakika kadar irmik suyunu çekene kadar ocakta bekletilir, sonrasında ocaktan alınarak tarçın ile servis edilir Afiyet olsun
*100 gram tereyağı ya da margarin
*1 çay bardağı badem
*1 su bardağı irmik
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı süt
*1 su bardağı portakal suyu
*1 portakal kabuğunun rendesi
*Tarçın
Bademli Portakallı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Bademler kabuklu ise sıcak suda bekletilir yaklaşık on dakika sonra kolaylıkla kabukları soyulur*Bir tencereye tereyağı alınır, eridikten sonra bademler iki üç dakika kadar kavrulur Ardından irmik eklenir, irmiğin rengi koyu kahve olana kadar iyice kavrulur, yaklaşık 25 dakika kadar Diğer bir kapta süt, portakal suyu ve şeker ocağa alınıp karıştırılır, kaynamasına yakın ocaktan alınır İrmiklerin rengi kahverengileşince süt ve portakal suyu karışımı irmiğin üzerine eklenir Yaklaşık on dakika kadar irmik suyunu çekene kadar ocakta bekletilir, sonrasında ocaktan alınarak tarçın ile servis edilir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.