Bademli portakallı Pelte bademli portakallı havuç tatlısı Kızlar fazla öbür ve lezzetli bir tanımlamabademliportakallipelte5c4f3d50426b3alt 8 yemek yemek kaşığı dolusu toz şeker 4 yemek kaşığı dolusu darı nişastası 1 paket vanilya 10 su bardağı portakal suyu ( taze sıkılmış ya da hazırlanmış meyve suyu) 2 su bardağı çekilmiş badem içi YAPILIŞI Toz şeker,nişasta ve vanilyayı orta zirve tencereye aktarıp portakal suyunuda azar azar ekleyinTel çırpacak yada mikser yardımıyla çırparak malzemeleri birbirine ayrıntılarıyla karıştırın Karışımı kısık ateşte tel çırpıcı yada tahta kaşıkla kesintisiz karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirinPelteyi kaynamaya başladıktan daha sonra ocaktan alınHenüz sıcak haldeyken kocaman çekilmiş bademi ilave edin Pelteyi ayaklı kup bardaklarına yada muhallebi kaselerine paylaştırınSoğuması için buzdolabında bekletip soğuk servis yapın