Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bademli Saray Güllacı

Bademli Saray Güllacı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
11 yaprak güllaç
11 su b süt
2 su b toz şeker
2 su b hindistan cevizi
1,5 su b pudra şekeri
1 kase badem
yarım çay b gül suyu

HAZIRLANIŞI:

Sütü tencereye döküyoruz ve ılıtıyoruz Güllaçın lapa olmaması için sütü fazla ısıtmamalıyız Gül suyunun yarısını sütün içine döküyoruz Bademi fırın tepsisine dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartıyoruz

Güllacı yapacağımız tepsinin zeminine biraz süt döküyoruz Üzerine güllaç yaprağının parlak tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz Üzerine 1 su bardağı kadar sütü döküyoruz Üstüne biraz hindistan cevizi ve pudra şekeri serpiyoruz 6 kat yaprağı bu sırayla yerleştiriyoruz

Her kata sütü, hindistan cevizi ve pudra şekerini koyuyoruz 6 kat yaprağı koyduktan sonra sütünü veriyoruz ve kızarttığımız bademi döküyoruz Geriye kalan 5 yaprağı da aralarına süt, hindistan cevizi ve pudra şekeri ilave ederek yerleştiriyoruz Güllacımızı, sütünü çekmesi için dinlendiriyoruz Üzerini yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesiyle süsleyerek servis ediyoruz



Kaynak : Oktay Usta
 
858,496Konular
982,387Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt