iltasyazilim
FD Üye
11 yaprak güllaç
11 su b süt
2 su b toz şeker
2 su b hindistan cevizi
1,5 su b pudra şekeri
1 kase badem
yarım çay b gül suyu
HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye döküyoruz ve ılıtıyoruz Güllaçın lapa olmaması için sütü fazla ısıtmamalıyız Gül suyunun yarısını sütün içine döküyoruz Bademi fırın tepsisine dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartıyoruz
Güllacı yapacağımız tepsinin zeminine biraz süt döküyoruz Üzerine güllaç yaprağının parlak tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz Üzerine 1 su bardağı kadar sütü döküyoruz Üstüne biraz hindistan cevizi ve pudra şekeri serpiyoruz 6 kat yaprağı bu sırayla yerleştiriyoruz
Her kata sütü, hindistan cevizi ve pudra şekerini koyuyoruz 6 kat yaprağı koyduktan sonra sütünü veriyoruz ve kızarttığımız bademi döküyoruz Geriye kalan 5 yaprağı da aralarına süt, hindistan cevizi ve pudra şekeri ilave ederek yerleştiriyoruz Güllacımızı, sütünü çekmesi için dinlendiriyoruz Üzerini yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesiyle süsleyerek servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta
11 su b süt
2 su b toz şeker
2 su b hindistan cevizi
1,5 su b pudra şekeri
1 kase badem
yarım çay b gül suyu
HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye döküyoruz ve ılıtıyoruz Güllaçın lapa olmaması için sütü fazla ısıtmamalıyız Gül suyunun yarısını sütün içine döküyoruz Bademi fırın tepsisine dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızartıyoruz
Güllacı yapacağımız tepsinin zeminine biraz süt döküyoruz Üzerine güllaç yaprağının parlak tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz Üzerine 1 su bardağı kadar sütü döküyoruz Üstüne biraz hindistan cevizi ve pudra şekeri serpiyoruz 6 kat yaprağı bu sırayla yerleştiriyoruz
Her kata sütü, hindistan cevizi ve pudra şekerini koyuyoruz 6 kat yaprağı koyduktan sonra sütünü veriyoruz ve kızarttığımız bademi döküyoruz Geriye kalan 5 yaprağı da aralarına süt, hindistan cevizi ve pudra şekeri ilave ederek yerleştiriyoruz Güllacımızı, sütünü çekmesi için dinlendiriyoruz Üzerini yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesiyle süsleyerek servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta