iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
5 Adet yumurta
1 Su bardağından iki parmak eksik tozşeker
1 Su bardağından bir parmak eksik un
Yarım su bardağı irmik
Şurubu için :
25 Su bardağı tozşeker
3 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Vanilya
İçi için :
150 gr frambuaz marmelatı
1 Su bardağı kavrulmuş file badem
Süslemek için :
Yarım su bardağı bütün badem
50 gr krem şanti
Frambuaz
2 Adet taze incir
Hazırlanışı
* Hamur için 5 adet yumurta ve 1 su bardağından iki parmak eksik tozşekeri kabarana dek karıştırın
* 1 su bardağından bir parmak eksik un ve yarım su bardağı irmik karışımını kevgirden geçirerek ekleyin ve iyice karıştırın
* Tepsiye yağlı kağıt serin
* Hamuru 1 santin kalınlığında olacak şekilde tepsiye dökün
* 220 dereceli fırında 10 dakik pişirin
* Bu arada şurubu hazırlayın
* 3 su bardağı suyu ve 25 su bardağı şekeri kaynatın
* Koyulaşmasına yakın yarım limon suyu ve vanilyayı ekleyin
* Pişirdiğiniz hamurun üzerine şurubu dökün
* Üzerine frambuaz marmelatı ve kavrulmuş file bademi yayıp rulo şeklinde sarın
* Soğuduktan sonra üzerine frambuaz marmelatı sürün
* Badem, krem şanti, frambuaz ve incir dilimleri ile süsleyin
* Dilimleyip, servis yapın
5 Adet yumurta
1 Su bardağından iki parmak eksik tozşeker
1 Su bardağından bir parmak eksik un
Yarım su bardağı irmik
Şurubu için :
25 Su bardağı tozşeker
3 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Vanilya
İçi için :
150 gr frambuaz marmelatı
1 Su bardağı kavrulmuş file badem
Süslemek için :
Yarım su bardağı bütün badem
50 gr krem şanti
Frambuaz
2 Adet taze incir
Hazırlanışı
* Hamur için 5 adet yumurta ve 1 su bardağından iki parmak eksik tozşekeri kabarana dek karıştırın
* 1 su bardağından bir parmak eksik un ve yarım su bardağı irmik karışımını kevgirden geçirerek ekleyin ve iyice karıştırın
* Tepsiye yağlı kağıt serin
* Hamuru 1 santin kalınlığında olacak şekilde tepsiye dökün
* 220 dereceli fırında 10 dakik pişirin
* Bu arada şurubu hazırlayın
* 3 su bardağı suyu ve 25 su bardağı şekeri kaynatın
* Koyulaşmasına yakın yarım limon suyu ve vanilyayı ekleyin
* Pişirdiğiniz hamurun üzerine şurubu dökün
* Üzerine frambuaz marmelatı ve kavrulmuş file bademi yayıp rulo şeklinde sarın
* Soğuduktan sonra üzerine frambuaz marmelatı sürün
* Badem, krem şanti, frambuaz ve incir dilimleri ile süsleyin
* Dilimleyip, servis yapın