iltasyazilim
FD Üye
Bademli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr tereyağı yada margarin (Oda sıcaklığında)
*2 yumurta beyazı
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 ,5 su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*1 su bardağı çekilmiş badem
*Aldığı kadar un
Şerbeti için
*3 bardak şeker
*3 ,5 bardak su
*45 damla limon suyu
Bademli Şekerpare Tarifi Yapılışı Tatlımıza ilk olarak şerbetini yapmakla başlıyoruz Şeker ve suya kaynadıktan 5 dk sonra limon suyu ilave edip 10 dk daha kaynatıyoruz Sonra soğuması için bir kenara alıyoruz
Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamurumuza şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çatal yardımı ile süslüyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Ardından fırını kapatıp tatlının ilk sıcaklığı geçene kadar yaklaşık 5 dk bekletiyoruz Soğuk olan şerbetimizi tatlımızın üzerine gezdirerek döküyoruz Şerbetini çeken dinlendirdiğimiz tatlı servise hazır
Afiyet olsun
*250 gr tereyağı yada margarin (Oda sıcaklığında)
*2 yumurta beyazı
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 ,5 su bardağı irmik
*1 paket vanilya
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*1 su bardağı çekilmiş badem
*Aldığı kadar un
Şerbeti için
*3 bardak şeker
*3 ,5 bardak su
*45 damla limon suyu
Bademli Şekerpare Tarifi Yapılışı Tatlımıza ilk olarak şerbetini yapmakla başlıyoruz Şeker ve suya kaynadıktan 5 dk sonra limon suyu ilave edip 10 dk daha kaynatıyoruz Sonra soğuması için bir kenara alıyoruz
Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alıyoruz Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamurumuza şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve çatal yardımı ile süslüyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Ardından fırını kapatıp tatlının ilk sıcaklığı geçene kadar yaklaşık 5 dk bekletiyoruz Soğuk olan şerbetimizi tatlımızın üzerine gezdirerek döküyoruz Şerbetini çeken dinlendirdiğimiz tatlı servise hazır
Afiyet olsun