Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bademli Tatlı Çörek

Bademli Tatlı Çörek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
HAZIRLANIŞI:

Unu karıştırma kabına alıyoruz Ortasını havuz gibi açıyoruz ve mayayı koyuyoruz Unun üzerine tuzu ve şekeri serpiyoruz Mayanın üzerine, sütü döküyoruz Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını ilave ediyoruz Yumurtayı kırıyoruz

Ortadan başlayarak hamurumuzu yoğuruyoruz Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz Hamuru yuvarlıyoruz ve mayalandırıyoruz İç harcı için, toz bademi, tarçını ve şekeri bir kaseye döküyoruz Yumurta akını ilave edip karıştırıyoruz Az süt ilave ediyoruz ve harcımızı yumuşatıyoruz Hamurun üzerine biraz un serpiyoruz ve merdaneyle açıyoruz Hamurun üzerine eritilmiş tereyağını sürüyoruz Üstüne de hazırladığımız harcı sürüyoruz

Sadece kenar kısmını boş bırakıyoruz ki yapıştırmak kolay olsun Hamurumuzu rulo şeklinde sarıyoruz Yuvarlak tepsi boyutunda yağlı kağıt kesiyoruz Yağlı kağıdı ters çevrilmiş tepsiye seriyoruz Hamurun iki ucundan tutarak yağlı kağıt üzerine alıyoruz Uçlarını birleştirerek bir halka oluşturuyoruz Halkanın dış kısmından bir parmak büyüklüğünde dilimler kesiyoruz, orta kısmını bütün olarak bırakıyoruz Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüyoruz Sarı haşhaş serpiyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz

3 su b un
1 tatlı k yaş maya
1 su b süt
1 çay b toz şeker
2 çorba k tereyağı
1 yumurta
1 fiske tuz

İÇ HARCI İÇİN:

1 su b toz badem
1 tatlı k tarçın
1 yumurta akı
2 çorba k toz şeker
süt

HAMURA SÜRMEK İÇİN:

2 çorba k tereyağı

ÜZERİ İÇİN:

1 yumurta
sarı haşhaş



Kaynak : Oktay Usta
 
858,496Konular
982,360Mesajlar
30,218Kullanıcılar
celikssSon üye
Üst Alt