Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bademli ve Çikolatalı Pastane Kurabiyesi

Bademli ve Çikolatalı Pastane Kurabiyesi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
100 gr tereyağ veya margarin
12 su bardağı esmer şeker ( yarım bardak )
12 su bardağı beyaz şeker ( yarım bardak )
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağından 1 parmak eksik un
istediğiniz miktarda tuzsuz çiğ badem ve damla çikolata

Üzeri ve ara katları için;

Benmari usulü eritilmiş beyaz ve sütlü çikolata
Tüm malzemeler oda sıcaklığnda olsun

Bisküvi tadında harika kurabiyeler hazırladım Biz bu kurabiyeleri ilk kez bizim buradaki fırında yedik ardından ben bir kaç deneme sonucu fırındaki kurabiye lezzetine çok yaklaştım yokluğunu aratmıyorlar diyebilirim ve böylesine güzel tarifi sizinle de paylaşmak istedim Mutlaka deneyin görüntü bakımından da çok şık duruyor bence Tadı ise anlatılmaz…

İlk olarak tereyağ ve şekerleri mikser ile çırpıyoruz Bu aşamada sıçratmaz bir kabınız var ise onu kullanın Krema kıvamına gelince içine yumurtayı ve sıvıyağı ekleyip 2 dk daha çırpmaya devam ediyoruz Ardından vanilya kabartma tozu ve unun 2 bardağını ekleyip çırpmaya devam edelim

Mikseri kaldıralım kalan unu ekleyip hafif yoğuralım hamur toplanınca ikiye bölelim Yarısını sade bir şekilde bırakalım yarısının içine damla çikolata ve bademi ekleyelim streç filme sarıp 15 dk buz dolabında bekletelim

Çıkınca iki streç film arasında merdane yardımıyla ince olacak şekilde hamuru açalım İstediğimiz şekilleri çıkaralım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirelim Bu süre uzayıp kısalabilir Hafif pembeleşince alalım

Benmari usulü eritilmiş çikolatayla şekil verelim ben gördüğünüz gibi badem ve damla çikolatalı kurabiyeleri beyaz çikolata ile süsledim Sade olan kurabiyeleri ise sütlü çikolatayla birbirine yapıştırdım İstediğiniz şekilde süsleyin Harika kurabiyelerimiz hazır Aynı hamurla iki çeşit kurabiye yapmış olduk
Kaynak : nefisyemektariflericom

858,496Konular
982,159Mesajlar
30,100Kullanıcılar
serkanyircinSon üye
Üst Alt