iltasyazilim
FD Üye
Bademli Ve Üzümlü Pilav nasıl yapılır
Bademli Ve Üzümlü Pilavı Tarifi
Bademli Ve Üzümlü Pilav
Malzemeler
400 gr Pirinç 100 gr margarinEvin 50 gr Badem 50 gr Kuru üzüm(Sultani) 1 tatlı kaşığı Tuzlu 2 kadeh Et suyu
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın Orta doruk bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuz ılık su ilave edin Bunun için 1 çorba kaşığı tuzlu kullanın Pirinci 2 saat ıslatın Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın
Bademi minik bir vahşi koyun Üzerini örtecek dek su ilave edin Orta ateşte birkaç dakika kaynatın Kabı ateşten alıp, suyu süzün Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin Kabuklarını soyup, atın Badem içlerini bir kenarda saklayın
Kuru üzümü ayıklayın Minik bir barbar koyun Üzerini örtecek dek su koyup, bekletin
Küçük bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin Yağ kızınca ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin Kabı ateşten alın
Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın Kalan 80 gram yağı orta doruk bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da süzdürerek ilave edin Kavgalı yağa pirinci ek edip, bir kevgirle sıkça karıştırarak, 810 dakika kavurun Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ek edin 23 dakika kavnamaya bırakın Kevgirle birkaç kez karıştırın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Ateşi ayrıntılarıyla kısın Pirinci 10 dakika pişirin
bu vesileyle kuru üzümü süzün Pirinç 10 dakika pişince tencerenin kapağını açın Süzülmüş üzüm ve kavrulmuş bademleri ek edin Kevgirle birkaç kere karıştırın Tencerenin kapağını bitmiş sıkı sıkı örtün
Yine kısık ateşte, pirinci 810 dakika daha, suyunu en ince ayrıntısına kadar çekinceye değin pişirin Ocağı kapatın Tencerenin kapağını açıp, pilavın üstüne temiz bir bez örtün Kapağı bitmiş kapatın Bademli ve üzümlü pilavı, bu şekilde ocak üstünde 1520 dakika demlendirin *
Bademli Ve Üzümlü Pilavı Tarifi
Bademli Ve Üzümlü Pilav
Malzemeler
400 gr Pirinç 100 gr margarinEvin 50 gr Badem 50 gr Kuru üzüm(Sultani) 1 tatlı kaşığı Tuzlu 2 kadeh Et suyu
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın Orta doruk bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuz ılık su ilave edin Bunun için 1 çorba kaşığı tuzlu kullanın Pirinci 2 saat ıslatın Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın
Bademi minik bir vahşi koyun Üzerini örtecek dek su ilave edin Orta ateşte birkaç dakika kaynatın Kabı ateşten alıp, suyu süzün Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin Kabuklarını soyup, atın Badem içlerini bir kenarda saklayın
Kuru üzümü ayıklayın Minik bir barbar koyun Üzerini örtecek dek su koyup, bekletin
Küçük bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin Yağ kızınca ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin Kabı ateşten alın
Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın Kalan 80 gram yağı orta doruk bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da süzdürerek ilave edin Kavgalı yağa pirinci ek edip, bir kevgirle sıkça karıştırarak, 810 dakika kavurun Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ek edin 23 dakika kavnamaya bırakın Kevgirle birkaç kez karıştırın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Ateşi ayrıntılarıyla kısın Pirinci 10 dakika pişirin
bu vesileyle kuru üzümü süzün Pirinç 10 dakika pişince tencerenin kapağını açın Süzülmüş üzüm ve kavrulmuş bademleri ek edin Kevgirle birkaç kere karıştırın Tencerenin kapağını bitmiş sıkı sıkı örtün
Yine kısık ateşte, pirinci 810 dakika daha, suyunu en ince ayrıntısına kadar çekinceye değin pişirin Ocağı kapatın Tencerenin kapağını açıp, pilavın üstüne temiz bir bez örtün Kapağı bitmiş kapatın Bademli ve üzümlü pilavı, bu şekilde ocak üstünde 1520 dakika demlendirin *