iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
400 gr Pirinç
100 gr margarinEvin
50 gr Badem
50 gr Kuru üzüm(Sultani)
1 tatlı kaşığı Tuz
2 bardak Et suyu
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın Pirinci 2 saat ıslatın Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın
Bademi küçük bir kaba koyun Üzerini örtecek kadar su ilave edin Orta ateşte birkaç dakika kaynatın Kabı ateşten alıp, suyu süzün Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin Kabuklarını soyup, atın Badem içlerini bir kenarda saklayın
Kuru üzümü ayıklayın Küçük bir kaba koyun Üzerini örtecek kadar su koyup, bekletin
Küçük bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin Yağ kızınca ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin Kabı ateşten alın
Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da süzdürerek ilave edin Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 810 dakika kavurun Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ilave edin 23 dakika kavnamaya bırakın Kevgirle birkaç kere karıştırın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Ateşi iyice kısın Pirinci 10 dakika pişirin
Bu arada kuru üzümü süzün Pirinç 10 dakika pişince tencerenin kapağını açın Süzülmüş üzüm ve kavrulmuş bademleri ilave edin Kevgirle birkaç kere karıştırın Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı örtün
Yine kısık ateşte, pirinci 810 dakika daha, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin Ocağı kapatın Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün Kapağı tekrar kapatın Bademli ve üzümlü pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 1520 dakika demlendirin
400 gr Pirinç
100 gr margarinEvin
50 gr Badem
50 gr Kuru üzüm(Sultani)
1 tatlı kaşığı Tuz
2 bardak Et suyu
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın Pirinci 2 saat ıslatın Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın
Bademi küçük bir kaba koyun Üzerini örtecek kadar su ilave edin Orta ateşte birkaç dakika kaynatın Kabı ateşten alıp, suyu süzün Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin Kabuklarını soyup, atın Badem içlerini bir kenarda saklayın
Kuru üzümü ayıklayın Küçük bir kaba koyun Üzerini örtecek kadar su koyup, bekletin
Küçük bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin Yağ kızınca ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin Kabı ateşten alın
Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da süzdürerek ilave edin Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 810 dakika kavurun Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ilave edin 23 dakika kavnamaya bırakın Kevgirle birkaç kere karıştırın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Ateşi iyice kısın Pirinci 10 dakika pişirin
Bu arada kuru üzümü süzün Pirinç 10 dakika pişince tencerenin kapağını açın Süzülmüş üzüm ve kavrulmuş bademleri ilave edin Kevgirle birkaç kere karıştırın Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı örtün
Yine kısık ateşte, pirinci 810 dakika daha, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin Ocağı kapatın Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün Kapağı tekrar kapatın Bademli ve üzümlü pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 1520 dakika demlendirin