Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bademli Yılbaşı Böreği

Bademli Yılbaşı Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bademli Yılbaşı Böreği
8 kişilik
Malzemesi:
150 gr Taze fasulye, 1 adet kırmızı salçalık biber, 12 havuç, 1 adet portakal, 2 çorba kaşığı , un, 1 limon, 1 kahve fincanı badem
Hamur için
3 çorba kaşığı tereyağı, 2 su bardağı un, 6 yumurta, 1 tatlı kaşığı toz şeker, Yarım su bardağı ılık su, 1 çorba kaşığı toz maya, 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Taze fasulyeler ile kırmızıbiberi ayıklayıp küçük küpler halinde doğrayın Tavaya alıp bir miktar sıcak su ve tuz ekleyin 3 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin ve süzün Sebzeleri kağıt havlu üzerine yayın
Havucu küp küp doğrayın ve kaynar tuzlu suda hafif haşlayıp süzün Portakal ve limon kabuğunu ince şeritler halinde kesip sıcak suda 1 dakika bekletin Süzüp kağıt havlu üzerine alın Fırını 200 dereceye ayarlayıp ıstın
Tereyağını eritin Yumurtaları ekleyip çırpın Mayayı tuz ve şekerle birlikte ılık suda eritin Unun ortasını açıp mayayı ekleyin Yumurtalı karışımı, portakal ve limon kabuklarını ekleyip yoğurun Üzerini örtüp 15 dakika bekletin
Kalıbı yağlayıp un serpin ve hamuru yerleştirin Sebzeleri iki kaşık unla karıştırıp hamurun üzerine yayın Bademleri serpin 200 derece fırında 25 dakika pişirin Üstünü alüminyum folyo ile kapatıp 150 derecede 20 dakika daha pişirin Dilimleyip servis yapın
 
858,497Konular
981,919Mesajlar
29,939Kullanıcılar
label212Son üye
Üst Alt