Bağcılar'da dükkanının önünde yol kenarına koyduğu sandalyede oturarak etrafa tehditler savuran Suriyeli esnaf Hamze Hammamı (25) 'Kasten Yaralama', 'Hakaret', 'Tehdit ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme' cürümlerinden Bakırköy Adliyesinde tabir verdi. Hamza Hammamı savcılıktaki tabirinde suçlamaları kabul etmedi. Hamza Hammamı adliyedeki süreçlerinin akabinde hudut dışı edilmek üzere emniyete teslim edildi.
Savcılık sözü ortaya çıktı
Hamza Hammamı savcılıktaki tabirinde, 'Ben 7-8 yıldır Türkiye’de yaşıyorum. Gereğince Türkçe konuşabiliyorum. Hakkımdaki suçlamayı kabul etmiyorum. Ben kimseye hakaret ve tehditte bulunmadım. Kimseyi darbetmedim. Ayrıyeten öteki insanlara karşı yahut Türk halkına karşı kışkırtıcı ve aşağılayıcı kelam ve davranışta bulunmadım. Ben yalnızca trafik nedeniyle işyerimin önünde seyir halinde olan aracın devamlı kornaya basması üzerine uyarmak istedim. Lakin uyarmak istediğim araç şoförü ve yakını olduğunu kestirim ettiğim bir kısım şahıslar bana saldırdılar. Bu biçimde gerginlik yaşandı. Daha sonra şahıslar araçlarına binip olay yerinden ayrıldılar. Ben bu olayın gerginliği ve ayrıyeten Suriye’de bulunan eniştemin kısa müddet evvel vefat etmesi ve bu olaydan benim yeni haberdar olmam nedeniyle olayın tesiri altındaydım. Ayrıyeten benim arkadaşlarım beni tutarak işyerinin içine sokmaya çalıştılar. Güya ben kabahat işlemişim ve beni koruyormuş üzere davrandılar. Halbuki ben rastgele bir cürüm işlemedim. Hata işlemediğimi ve suçsuz olduğumu tabir etmek için dışarı çıktım. Burada bağırarak Türk halkına saygılı olduğumu, saygımın, sevgimin sonsuz olduğunu fakat kendimin atağa uğradığımı tabir etmek istedim. O anda polis gelmiş lakin ben polisi görmemiştim. Polisi görünce esasen oturduğum sandalyeden kalktım. Kimseye saygısızlık yapmadım. Hatasızım ayrıyeten bana saldıran şahısların aracında bayan ve çocuk olduğunu bilmiyordum. Engelli bir çocuk olduğunu da sonradan öğrendim. Bu nedenle bana saldıran şahıslardan şikayetçi değilim lakin olayın manzaralarını kanalda yayınlayarak farklı bir halde haberleştiren televizyon kuruluşundan şikayetçiyim' dedi.
Sınır dışı edilecek
Hamza Hammamı'nin 'Kasten Yaralama', 'Hakaret', 'Tehdit ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme' cürümlerinden tabiri alındı. Hammamı, sözünün alınmasının akabinde hudut dışı edilmek üzere emniyete teslim edildi.