iltasyazilim
FD Üye
Bağımlılık Yapan Çiğköftem Tarifi İçin Malzemeler
*4*fincan çiğ köfte bulguru
*3*kaşık toz kişniş
*4*kaşık acı*olacak ama pulbiber
*1*kaşık*dolusu yeni bahar
*1*kaşık tuz
*Yarım yemek kaşığından da az olmak şartıyla köri
*4*kaşık acı biber salçası
*1*kaşık*domates salçası
*1*orta boy soğan
*1*diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*Zeytinyağı
*Sıcak su
Bağımlılık Yapan Çiğköftem Tarifi Yapılışı Geniş bir kabın*içine bulguru ve baharatlarını dökün*ve sıcak suyu üzerinde gezdirin Aslında*soğuk suyla yapılır*ama sıcak su hem yumuşacık hem de kısa*sürede*sonuç veriyor Daha sonra zeytinyağını da gezdirin ve yoğurmadan önce maydanozu ince ince kıyın,*soğan ve sarımsağı*çok küçük kesin, şimdi bulgurumuzu yoğuralım*eğer sertse sıcak su gezdirin ama çok su dökerseniz cıvık*olacaktır, daha sonra yumuşatılan*bulgura soğan, sarımsak*katılır,*arzuya göre nar ekşisi ve limon suyu da şimdi katabilirsiniz tercih sizin, bulguru iyice yoğurun, daha sonra salçaları katın ve iyice yedirin, daha sonra zeytinyağını hafifçe gezdirip tekrar yoğurun, tadına bu aşamada bakabilirsiniz Tuz ve ekşisini kendiniz ayarlayabilirsiniz En son aşamada maydanozu atın ve iyicene yoğurun ve marulların üzerine tek tek şekil vererek dizin
Afiyet olsun
İyi bir çiğköfte kararında ölçü ve sabır ister, ben dört yıla*yakındır*yapa yapa öğrendim
Hepinize afiyet olsun
*4*fincan çiğ köfte bulguru
*3*kaşık toz kişniş
*4*kaşık acı*olacak ama pulbiber
*1*kaşık*dolusu yeni bahar
*1*kaşık tuz
*Yarım yemek kaşığından da az olmak şartıyla köri
*4*kaşık acı biber salçası
*1*kaşık*domates salçası
*1*orta boy soğan
*1*diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*Zeytinyağı
*Sıcak su
Bağımlılık Yapan Çiğköftem Tarifi Yapılışı Geniş bir kabın*içine bulguru ve baharatlarını dökün*ve sıcak suyu üzerinde gezdirin Aslında*soğuk suyla yapılır*ama sıcak su hem yumuşacık hem de kısa*sürede*sonuç veriyor Daha sonra zeytinyağını da gezdirin ve yoğurmadan önce maydanozu ince ince kıyın,*soğan ve sarımsağı*çok küçük kesin, şimdi bulgurumuzu yoğuralım*eğer sertse sıcak su gezdirin ama çok su dökerseniz cıvık*olacaktır, daha sonra yumuşatılan*bulgura soğan, sarımsak*katılır,*arzuya göre nar ekşisi ve limon suyu da şimdi katabilirsiniz tercih sizin, bulguru iyice yoğurun, daha sonra salçaları katın ve iyice yedirin, daha sonra zeytinyağını hafifçe gezdirip tekrar yoğurun, tadına bu aşamada bakabilirsiniz Tuz ve ekşisini kendiniz ayarlayabilirsiniz En son aşamada maydanozu atın ve iyicene yoğurun ve marulların üzerine tek tek şekil vererek dizin
Afiyet olsun
İyi bir çiğköfte kararında ölçü ve sabır ister, ben dört yıla*yakındır*yapa yapa öğrendim
Hepinize afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.