Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bağımlılıklar Konusunda Yaptıkları Açıklamalarla Hepimize İlham Veren 17 Ünlü İsim

Bağımlılıklar Konusunda Yaptıkları Açıklamalarla Hepimize İlham Veren 17 Ünlü İsim
0
37

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-cbca3485314e0a4908eea09a47260f4a70f3b2ae.jpg

Bildiğiniz üzere kısa müddet evvel Yeşilay Haftası'nı geride bıraktık. Şayet siz de birtakım bağımlılıklarınızdan kurtulmak istiyorsanız bu ünlü isimler size ilham olabilir.

1. Jennifer Lopez

"İçkiye meraklı değilim. Orta sıra birkaç yudum içebilirim ancak hiç sarhoş olmadım. Sigara da içmem. Bu keyif verici hususlarla rahatlamayı başarabilen şahıslara inanamıyorum. Bir kadeh içki ve bir sigara sayesinde sıkıntılarını unutup rahatlıyorlar. Meğer ben gün boyunca sıkıntılarımla düşüncelerimle tek başıma savaşıyorum."

2. Jennifer Aniston

Jennifer Aniston, uzun yıllar uzunluğu sigara tiryakisiydi fakat 2012 yılında sigarayı büsbütün bıraktı. Aniston bu hususla ilgili GQ Magazine mecmuasına şunları söyledi: “Yakın vakitte sigarayı bıraktım ve bunun sonucu birkaç kilo alıyorsunuz. Bilhassa de yaşınız 20 değilse. Lakin yoga bu kilo alımını önlemede hakikaten işe yarıyor.”

3. Charlize Theron

Charlize Theron sigarayı bırakmak için yıllar süren uğraşında yoga ve hipnozu denemiş. 2011'de Vogue mecmuasına şunları belirtmiş: “Ben sanırım olağan beşerler üzere içmiyordum. Ölmek için içiyor üzereydim.”

4. Acun Ilıcalı

Acun Ilıcalı tam bir Yeşilaycı. Bir cümbüş yerine gittiğinde bir kadeh viski yerine portakal suyu içmeyi tercih ediyor. Sağlıklı yaşamanın, memnun olmanın yolunun alkolsüz bir hayat olduğunu vurgulayan Acun Ilıcalı gençlere şu iletisi verdi: "Kendinizi bilin, bünyenizi alkolden koruyun. Hayatınızın değerini bilin."

5. Zuhal Olcay

Zuhal Olcay ise sigarayı bıraktıktan sonra şunları söyledi: “Faranjitten daha az rahatsızım. Saçım ve cildim canlandı. Giysilerime sinen o vahim kokudan da kurtuldum.”

6. Ben Affleck

"Smokin Aces" filmince bir sigara tiryakisini oynayan Ben Affleck, 2007'de People mecmuasına, sigarayı bırakması hakkında şunları anlattı: "Çekim yaptığım haftalar boyunca, günde yaklaşık 5 paket sigara içiyordum. Sinema bittiğinde ise sigara içmekten o kadar rahatsız olmuştum ki bir daha içmek istemedim ve bıraktım."

7. Gülse Birsel

Hiç sigara kullanmayan Gülse Birsel ise kapalı alanlarda sigara yasağının çıktığı birinci günlerde şöyle bir açıklama yapmıştı: "Genç yaşımda gördüm yaşadım ya, ölsem de gam yemem, Allah kapalı alanda sigarayı yasaklayan kanunda emeği geçenlerden razı olsun, tuttuğunu altın etsin! Yıllardır kokudan, nefessizlikten, göz yaşarmasından birden fazla yerde canlı müziğin, yediğim yemeğin, ettiğim sohbetin tadını çıkaramadım!"

8. Barack Obama

Sigaraya gençlik yıllarında başlamış olan eski ABD Lideri Barack Obama, 2008 sigarayı bıraktı. Barack Obama bunu yüzünde kocaman bir gülümsemeyle “Zira eşimden korkuyorum” diye açıklıyor.

9. Edward Norton

Edward Norton'ın tam bir sigara düşmanı olduğunu söylesek yeridir. Kendisi içmemekle birlikte birçok yerde içilmemesi için yapılan kampanyalarda da uzunluk göstermeyi ihmal etmiyor. Hatta bir seferinde işi biraz abartıp direktör ve senaristin işine karışarak “Rounders” sinemasında sigara içilmeli bir sahneyi bile kaldırdığı biliniyor. Lakin tabi bunu "Fight Club" sinemasında başaramadı. Çekimler sırasında epey güç anlar yaşamış.

10. Orhan Gencebay

“Sigarayı bırakalı 30 sene oldu. Yaklaşık 16 sene boyunca günde 1,5 paket içtim. Kalp ritmimi bozduğu için hekimimin da tavsiyesiyle fakat kendi kararımla bıraktım. Evvelce azaltmaya çalıştım lakin olmadı, tek tahlil bir anda kaldırıp atmaktı. Zati değerli olan evvel karar vermek. Ben sigarayı bırakmamı şöyle açıklıyorum: Gönlümü kilitledim, anahtarını denize attım.”

11. Colin Farrell

Colin Farrell da içkiyi hayatından büsbütün çıkaran ünlülerden.

12. Kim Kardashian

Kim Kardashian hiç içki içmediğini fakat kız kardeşlerinin içtiğini ve sarhoş olduklarında onlara yardım ettiğini söylüyor.

13. Demet Akalın

Demet Akalın da sigaraya karşı olan ünlülerden. Hatta sigara yasaklarının akabinde toplumsal medya hesabından şu paylaşımda bulunmuştu: "Sıhhat Bakanlığı'nın takdir ettiğim tek atılımı! Sigara yasağı genişliyor! Ohhh miss içmeyin şu zıkkımı! Ben de sigara içilen yerlerde artık sahneden ineceğim vallahi! Sigara içilmez!"

14. Güler Sabancı

Güler Sabancı, 31 yıllık tiryakiliğine 2004’ün Şubat ayında son verdi. Birinci günlerinde tesbih çekti, plastik sigara kullandı. Çok zorlandı fakat sonunda başardı.

15. Ronaldo

Ronaldo babasını şimdi 22 yaşındayken genç yaşta alkol yüzünden kaybetti. Daha sonra da belirli bir mühlet uyuşturucu bağımlısı kardeşiyle yaşadı. Bu yüzden Ronaldo alkol ve sigaradan uzak duruyor.

16. Mustafa Sandal

Mustafa Sandal hem sigara ve hem de alkolden uzak duruyor. Onun müzik dışında bağımlı olduğu tek şey spor.

17. Adele

"Şayet sigara içmeye devam etseydim büyük ihtimalle sigarayla alakalı bir hastalık beni öldürecekti. Ve bu berbat bir fikirdi. Şayet akciğer kanserinden ölüyor olsaydım bu büsbütün benim yüzümden olurdu ve bu nedenle büyük acı hissederdim."