[*]Doğal Yoğurt: İçeceklere, meyvelere yahut sebzelere yoğurt karıştırılabilir. Ayrıyeten bunun haricinde her gün bir kase yoğurt yenmelidir. Laktik asit üretimine katkı sağladığından, bağırsakta barınan ziyanlı hususların de yok edilmesini sağlar. [*]Patates Suyu: Çiğ bir patates rendeleyip, süzülmeli ve süzüldükten sonra suyu içilmelidir. Bu süreç günde 2-3 sefer tekrar edilmelidir. Patates bağırsak aktivitelerini arttıran hususlar bakımından varlıklı bir besindir. [*]Pirinç Suyu: Bir demlik suda iki yemek kaşığı kadar pirinç kaynatılmalıdır. Sonrasında ılıması beklenmelidir. Ilıdıktan sonra süzülüp içilmelidir. Bu süreç günde 1-2 kez yapılabilir. [*]Keten Tohumu Suyu: 1 bardak suya 1 yemek kaşığı keten tohumu koyularak bir gece boyunca bekletilmelidir. Sonraki gün bu karışım süzülmelidir. Sonrasında her gün bir bardak içilmelidir.
Bağırsak Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir? Bağırsak hastalıklarının bariz kimi belirtileri şunlardır:
- Dışkıda
- kan görülmesi
- Sık sık ishal
- olunması
- Karna ansızın kramp girmesi
- Kilo kaybının istemsiz bir biçimde yaşanması
- Kansızlık
- Bol sıvı tüketilmelidir.
- Tuvaletin gelmesi durumunda beklenmemelidir.
- Maden suyu ve bitki çayı üzere yararlı içecekler tüketilmelidir.