Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bağırsakları çalıştıran beslenme önerileri

Bağırsakları çalıştıran beslenme önerileri
0
56

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Bağırsakları çalıştıran besin önerileri Bağırsak hareketlerinin doğal ve uyumlu olması, sindirimin dürüst çalışması, tuvalete çıkabilme, gaz ve şişkinliğin önlenmesi için önemlidir Günde 1 kez bağırsakların çalışması veya gün fazla tuvalete çıkma alışılagelmiş olarak kabul edilir Günlük olarak 25 ile 30 gram arası beslenme lifi harcamak bağırsak hareketlerinin düzenlenmesi için tatmin edici olarak gösterilmektedir bununla birlikte çokça değişken tüketmek sistemin çalışması ve besin liflerinin basit sindirilebilmesi için gereklidir Bağırsakları Çalıştıran Besinler Bakliyat: Yüksek oranda lif taşıyan fasulye, bezelye ve mercimek gibi baklagiller dinç bir bağırsak hareketine tezgâhtar olabilir 1 kadeh haşlanmış bezelye 16 gram, 1 kadeh pişmiş mercimek ise 15 gram lif içerir ve bu arz jurnal lif ihtiyacının hemen hemen yarısını karşılar Bağırsakları çalıştıran bakliyat ürünleri bununla birlikte protein ve demir gibi mineraller açısından iyi bir kaynaktır Bu özellikleri ile et ürünlerine alternatif olarak kullanılabilirler Bakliyatı yemek olarak ya da salatalara, çorbalara, pilav ve makarnalara katarak tüketebilirsiniz 58701 58701 bagirsaklaricalistiranbeslenmeonerileri5c4f5ea8d9e57bagirsaklaricalistiranbeslenmeonerileri5c4f5ea8d9e57 514 619 Bağırsakları çalıştıran beslenme önerileri 4jpg58701 Bağırsakları çalıştıran beslenme önerileri 4jpg58701 Kepekli Tahıllar: Bakliyat ürünleri gibi kepekli tahıllarda yüksek oranda beslenme lifi içerir Kepekli tahılları sabahtan kahvaltılarınızda gevrek olarak sütle birlikte tüketebilirsiniz Gün içinde ise yüksek kalorili atıştırmalıklar yerine, bir avuç kepekli tahıllardan üretilen kahvaltılık gevrek yemek yemek anlamsız ve yararsız kalori alımına dinç bir alternatif olacaktır Kuru Meyveler: 3 adet kurutulmuş incir 15 gram, 2 adet kuru kayısı 17 gram ve 3 adet kuru erik az daha 19 gram gıda lifi içermektedir Bu alıcı kuru meyveleri atıştırmalık olarak tüketerek ayrıca öğünler arasındaki istek hissini bastırabilir hem de sindirim sisteminin daha dinç çalışmasını sağlayabilirsiniz Kuru meyveler salatalarda da kullanılabilirTaze Meyveler: Meyveler lif bakımından zengindir ve jurnal ihtiyacınız olan vitamin ve minerallerin çoğunu almanıza yardımcı olur Örneğin 1 fincan ahududu yaklaşık 8 gram, orta tepe bir armut ise 55 gram lif içerir Öteki yüksek lifli meyveler arasında kabuklu elma, portakal, çilek ve muzu sayabiliriz Sebzeler: Bağırsaklar iyi gelen sebzeler arasında birincil sıralarda enginar, brokoli, şalgam, mısır, brüksel lahanası ve patates gösterilmektedir Su: Gıdalar aracılığıyla alınan liflerin sindirilmesi, bağırsakların daha basit çalışması için gün boyu alınan değişken miktarı tartma taşımaktadır Bu sıvının kahve ve akarsu gibi içecekler yerine su olarak alınması gerekmektedir Beceriksiz su tüketimi bağırsakların sertleşmesine ve tuvalete çıkmada zorlanmaya neden olabilir Bağırsaklardaki İyi Bakterileri Arttıran Gıdalar Her insanın bağırsaklarında besinlerin parçalanmasında kullanılan ve güvenli olmayan mikroorganizmalarla savaşan “probiyotik adı bahşedilen bakteriler bulunmaktadır Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum adlı bakteriler, gıdalardan vitamin ve minerallerin alınmasına yardımcı olurken bağırsak ve idrar yolu patojenlerine aleyhinde koruma sağlar Bir Takım durumlarda (antibiyotik kullanımı gibi) bu yardımcı bakterilerin sayısı azalır ve sindirim sistemi yavaşlayabilir Bu gibi durumlarda probiyotik yönünden zengin gıdalarla iyi bakterilerin sayısını arttırabilirsiniz Süt Ürünleri: Süt probiyotik bakımından zengindir ve her iki asıl gruptaki probiyotikleri içerir Aldığınız sütün etiketinde “canlı ve etkin kültürleri içerir yazısı bulunuyorsa iyi bakteri içeriyor anlamına gelmektedir Prebiyotikler: Enginar, muz, çilek, keten, sarımsak ve bal gibi besinlerde doğal olarak bulunan prebiyotikler iyi bakteriler için enerji sağlar ve besinlerin parçalanmasına katkıda bulunur Takviyeler: Laktoz intoleransı yer alan kişiler probiyotik bakımından varlıklı süt ve süt ürünlerini tüketemediğinden doktora danışarak probiyotik takviyesi kullanabilirler  
 
858,497Konular
982,558Mesajlar
30,298Kullanıcılar
Üst Alt