Pandemiyi sağlıklı ve zinde biçimde geçirebilmemizin ön şartı vitamin ve mineral yüklü istikrarlı beslenmektir. Bu sayede bağışıklık sistemimiz güçleneceği üzere beden yükümüzdeki istenmeyen değişikliklerin önüne geçmiş oluruz. ‘Yeterli seviyede vitamin ile mineralleri zerzevat, meyve ve tohum yağlarıyla sağlayabiliriz. Bilhassa keten tohumu yağı, çörek otu yağı, sakız kabağı çekirdeği yağı ve buğday ruşeymi yağı bu bağlamda epeyce faydalıdır' diyen Taşgın, bu yağların yararlarını şöyle sıraladı:
KETEN TOHUMU YAĞI
Bilimsel araştırmalar Omega-3'ün en varlıklı kaynağının, keten tohumu yağı olduğunu ortaya koymaktadır. Bilhassa enfeksiyon hastalıklarından korunmada ve hastalığı hafif atlamada, bağışıklık sisteminin güçlü olması kıymetlidir. Omega-3 bileşeninde yer alan yağ asitlerinin bağışıklığı düzenleyici ve kuvvetlendirici tesiri olduğu ortaya konmuştur. Günde 1-2 damla suya damlatılarak tüketilebilir.
ÇÖREK OTU YAĞI
Akciğer işlevlerini güzelleştiren astımlı hastalarda öksürük ataklarını azaltan, bağışık sistemini güçlendiren çörek otu yağı, üst teneffüs yolu hastalıklarının tedavisinde hayli faaldir. Günde ortalama 2 gram civarında öğütülmüş çörek otu yağı kullanımı yararlıdır. Bu yağ yoğurda karıştırılarak da tüketilebilir.
SAKIZ KABAĞI ÇEKİRDEĞİ
Cilt sorunlarından sindirim sistemine kadar birçok yararı bulunan sakız kabağı çekirdeği yağı içeriğindeki Omega 3 ve Omega 6 bileşenleri sayesinde bağışıklık sistemimizi de güçlendirmekte, başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere tüm hastalıklara karşı kuvvetli bir muhafaza kalkanı oluşturmaktadır. Sakız kabağı çekirdeği yağı gün içerisinde bir tatlı kaşığı sade olarak tüketilebileceği üzere yoğurt ve gibisi besinlerle karıştırılarak da tüketilebilir.
BUĞDAY RUŞEYMİ YAĞI
Buğdayın en üst kısmında bulunan, buğdayın büyüyüp çoğalmasını sağlayan kısım ruşeymdir. Buğdayın hammaddesi olan ruşeymin içeriğinde protein, magnezyum ve mineraller bulunmaktadır. İçeriğindeki protein, magnezyum ve mineraller sayesinde daha enerjik olmamızı sağlamakta olan ruşeym bağışıklık sistemimizi de güçlendirdiğinden, başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere tüm hastalıklara karşı yakalanma riskimizi taban seviyeye indirdiği üzere tedavi süreçlerini de olabildiğince hızlandırmaktadır. Ruşeym, yoğurt yahut sütün içerisine 1 tatlı kaşığı katılarak tüketilebilir. Ayrıyeten hamurlara da katılarak sağlıklı kurabiye ve ekmek imalinde kullanılabilir.