Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için hangi besinler tüketilmeli?

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için hangi besinler tüketilmeli?
0
153

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için takviyelere yönelebilirsiniz lakin sair bir tahlil hakikat azıkları tüketmek. Hangi besinler kış devrini sağlıklı geçirmek için gerekli?

Acai:

Acai üzümlerin koyu rengi ne kadar çok antioksidan içerdiğinin göstergesidir. Antioksidanlar, vücudu hem yaşlılığa hemde illetlere karşı savaşmasına yardımcı olur. Umumide acai üzümlerini meyve suyu, yoğurt, kurutulmuş yahut müsli'de kullanılmış buluyoruz.

Badem:

Gerilim sıkıntınız varsa, bir avuç badem bağışıklık sisteminize bir antikor tesiri yapacaktır. ½ bardak badem günlük almamız gereken E vitaminin yüzde 50' sini içerir. Bademde tıpkı devirde riboflavin (B2 vitamini ) ve niasin (B3 vitamini ) bulunmakta ve bizi gerilime karşı dayanıklı kılar.

Badem tıpkı vakitte omega yağ asitleri içerir.

Brokoli:

Brokoli bağışıklık sistemimizi güçlendirecek bir çok besin öğesi içeriyor: A vitamini, C vitamini ve glutathion (önemli antioksidanlardan ). Kış mevsiminde mümkün olduğunca kış zerzevatları tüketmemizde yarar var.

Yapılan son ilmî araştırmalar, turpgiller familyasındaki sebzelerin kansere karşı vücudu koruduğu; bilhassa brokolinin yenilmesinin, akciğer, kolon ve prostat kanserlerine yakalanma riskini güzelce azalttığını ortaya koymuştur.

Mantar:

Mantar hem antioksidan hemde selenyum içerir. Az ölçüde besinlerle alınan selenyum gribe karşı korur. Mantarda bulunan riboflavin ve niasin sağlıklı bağışıklık sistemimiz için çok değerli.

Mantar bitkisel protein içerdiğinden münhasıran vejetaryan beslenmede tavsiye edilir.

Greyfurt:

Greyfurt C vitamini kaynaklarından biridir. C vitamini 'de herkezin bildiği üzere bizi soğuk algınlığına ve gribe karşı korur. Greyfurt 'da tıpkı devirde flavonoidler ve doğal kimyasal zincirler bağışıklık sistemimizi aktive etmek için bulunmakta. Greyfurt'u sevmiyorsak gayrı alternatifler portakal ve turunçgillerdir.

Greyfurt birtakım ilaçlarla birlikte (tansiyon ilaçları, psikiyatri ilaçları, kolesterol düşürücü ilaçlar, empotans tedavisinde, mide – bağırsak tedavisinde (cisapride), allerji (terfenadin), kalp ilacı (amiodarone) ile birlikte kullanıldığında zararlı tesirler gösterebilir. Bu bahiste malumat için hekiminize müracaatınız.

Sarımsak:

Sarımsakta bulunan antioksidanlar bağışıklık sistemimizi Helicobacter pylori bakterisine karşı korumakta. Bu bakterinin mide kanseri ve mide ülserine yol açtığı biliniyor.

Lahana:

Lahana bağışıklık sistemimize yeterli gelen glutation içerir. Lahana çeşitlerimizden bu yüzden bolca tüketmeniz önerilir.

Lahana ve yeşil yapraklı sebzeler birebir devranda ödem söktürücüdür.

Yağsız yahut light yoğurt:

Bağışıklık sistemimizi esirgeyici bir özelliği olduğu söylenen yağsız yoğurt, birebir hengamda D vitamini içerdiğinden ötürü gribal enfeksiyonlara karşı antikor oluşturur.

Yoğurt tıpkı devranda zayıflama diyetinde bol tüketildiğinde tokluk hissi verir.

İstiridye

İstiridye bağışıklık sistemimizi güçlendirir, çinko içerdiğinden ötürü viral enfeksiyonlara karşı muhafaza sağlar ve yaraların güzelleşmesine yardımcı olur.

Ispanak:

Ispanak kuvvet verici zerzevat olarak bilinmektedir. İçeriğinde folik asit yahut B9 vitamini bulunmakta. Folik asit yeni hücrelerin oluşumuna ve DNA 'yı onarmaya yardımcı olur. Birebir hengamda C vitamini üzere antioksidanlar içerir.

Buğday tohumu:

Buğday tohumları buğdayın özüdür. Tohumundan yeni bir bitki yeşerir. Bu tohum bütün vitaminlerin, minerallerin, proteinlerin, sağlıklı omega - 3 yağ asitlerin, omega- 6 ve omega- 9 yağ asitlerin, lifin ve daha bir çok besin öğenin ve antioksidanları içerir.

Çay:

Yeşil çay ile bizim bildiğimiz siyah çay polyfenol ve flavonoid içerdiğinden, bizi marazlara karşı daha dirençli kılar. Hücrelerin rastgele bir zarar görme tehlikesi görüldüğünde, antioksidanlar devreye girer.

Çayı mümkünse orta açık biçimde içmeye çalışalım. Böylelikle hem kalp çarpıntılarını hem kabızlığı önlemiş oluruz.

Mürver:

Evvelce mürver çiçeğinin ekstresini gribal enfeksiyonlara karşı kullanırlarmış. Velev bazıları bu ekstreyi içtikten sonra gribe yakalandığında çabuk iyileşirmiş. Meyvenin kendisi antioksidanlardan zengindir. Mürver birebir devranda iltihap önleyicidir.

Karpuz:

Karpuz antioksidanlardan zengindir. Meyve' de glutation bulunmakta ve bizim bağışıklık sistemimizi güçlendirdiği üzere enfeksiyonlara karşı bir bariyer oluşturuyor.

 
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt