Harward Universitesi ve Brigham Universitesi bilim adamları, Omega3 yağ asidi iceren somon ve uskumru gibi yağlı balıkların, vucuttaki iltihaba karşı savaştığını belirtti
Araştırmanın bulguları, ‘Journal of Experimental Medicine’ adlı dergide yayımlandı
Bilim adamları, insan vucudunda bulunan ve ‘resolvin’ adı verilen yağların iltihapla savaştığını, bunların da yağlı balıklardaki yağ asitlerinden sağlandığını belirtti
Bilim adamlarına gore, bu yağlar, kardiyovaskuler hastalıkların onlenmesinde de buyuk onem taşıyor
Bu yağların, vucuttaki iltihap hucrelerinin, iltihaplı bolgede toplanmasının onune gectiklerini anlatan bilim adamları, aspirin kullanımının da ‘resolvin’ adı verilen iltihapla savaşan yağların artmasına katkı sağladığını acıkladı
Araştırmayı yapan grupta yer alan Dr Charhes Serhan, bu bulguların Omega3 iceren balık turlerinin tuketimini teşvik ettiğini de belirtti
Araştırmanın bulguları, ‘Journal of Experimental Medicine’ adlı dergide yayımlandı
Bilim adamları, insan vucudunda bulunan ve ‘resolvin’ adı verilen yağların iltihapla savaştığını, bunların da yağlı balıklardaki yağ asitlerinden sağlandığını belirtti
Bilim adamlarına gore, bu yağlar, kardiyovaskuler hastalıkların onlenmesinde de buyuk onem taşıyor
Bu yağların, vucuttaki iltihap hucrelerinin, iltihaplı bolgede toplanmasının onune gectiklerini anlatan bilim adamları, aspirin kullanımının da ‘resolvin’ adı verilen iltihapla savaşan yağların artmasına katkı sağladığını acıkladı
Araştırmayı yapan grupta yer alan Dr Charhes Serhan, bu bulguların Omega3 iceren balık turlerinin tuketimini teşvik ettiğini de belirtti