imagesbaharyorgunlugunakarsionlemler5adfdbc2ebbc2
Bahar ayının gelişi kimimize enerji ve canlanma hissi verirken; kimimizde de halsizlik, yorgunluk hissi, eklem ağrıları, uykuya eğilim, mutsuzluk ve dikkat dağılımı gibi sıkıntılara sebep olabilir
Bahar aylarının gelmesi ve Havaların ısınmasıyla birlikte bircok kişi eklem ağrılarından, halsizlikten, surekli uyku isteğinden bahsediyor ve bu da bahar yorgunluğu olarak isimlendiriliyor
Baharın gelmesiyle Beslenmenizde yapacağınız bazı değişikliklerle bahar yorgunluğunu uzerinizden rahatca atabilirsinizBaharda artan stresi azaltmak icin B grubu vitaminleri yonunden zengin gıdaları mutlaka tuketmelisiniz Tam tahıllı ekmekler, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, et ve sut urunleri gibi urunleri bolca tuketmeniz gerekmektedir
Oğun sayımızı artırmak, sindirim sistemimizin zorlanmaması icin cok onemli olacaktır Oğun araları 253 saat arayla olmalı, uzun sure ac kalınmamalı ve birden yemeğe yuklenilmemelidir
Gunde en az 14 bardak su tuketilmesi gerekmektedirGunluk sıvı tuketiminin artırılması, baharda değişen hormonal ve cevresel etkilerin vucudumuzda yaratacağı şişkinliği azaltacağından oldukca onemli yer taşımaktadır
Asitli icecekler vucudumuzdaki şişkinliği arttıracaktır dikkat edilmeli daha az tuketme yoluna gidilmelidir bu icecekleriBu icecekler yerine ayran bol bol su ve taze sıkılmış meyve suyu icmeye ozen goztermelisiniz
Bahar ayının gelişi kimimize enerji ve canlanma hissi verirken; kimimizde de halsizlik, yorgunluk hissi, eklem ağrıları, uykuya eğilim, mutsuzluk ve dikkat dağılımı gibi sıkıntılara sebep olabilir
Bahar aylarının gelmesi ve Havaların ısınmasıyla birlikte bircok kişi eklem ağrılarından, halsizlikten, surekli uyku isteğinden bahsediyor ve bu da bahar yorgunluğu olarak isimlendiriliyor
Baharın gelmesiyle Beslenmenizde yapacağınız bazı değişikliklerle bahar yorgunluğunu uzerinizden rahatca atabilirsinizBaharda artan stresi azaltmak icin B grubu vitaminleri yonunden zengin gıdaları mutlaka tuketmelisiniz Tam tahıllı ekmekler, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, et ve sut urunleri gibi urunleri bolca tuketmeniz gerekmektedir
Oğun sayımızı artırmak, sindirim sistemimizin zorlanmaması icin cok onemli olacaktır Oğun araları 253 saat arayla olmalı, uzun sure ac kalınmamalı ve birden yemeğe yuklenilmemelidir
Gunde en az 14 bardak su tuketilmesi gerekmektedirGunluk sıvı tuketiminin artırılması, baharda değişen hormonal ve cevresel etkilerin vucudumuzda yaratacağı şişkinliği azaltacağından oldukca onemli yer taşımaktadır
Asitli icecekler vucudumuzdaki şişkinliği arttıracaktır dikkat edilmeli daha az tuketme yoluna gidilmelidir bu icecekleriBu icecekler yerine ayran bol bol su ve taze sıkılmış meyve suyu icmeye ozen goztermelisiniz