iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
12 su bardağı toz kırmızı biber
12 su bardağı tane karabiber
14 su bardağı kişniş tohumu
14 su bardağı karanfil
14 su bardağı kak tarçın
4 çorba kaşığı kimyon tohumu
2 tatlı kaşığı kakule tohumu
2 küçük hindistan cevizi veya 14 su bardağı küçük hindistan cevizi rendesi
Tarifi:
Tane karabiberi, kişniş tohumlarını, karanfili, tarçını, kimyonu ve kakule tohumlarını bir miksere koyup toz haline gelinceye kadar çekin Karışımı yaparken miksere koyduğunuz baharatların oranlarına dikkat edin
Küçük hindistan cevizlerini rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve toz kırmızı biber ile birlikte mikserde çektiğiniz baharat karışımına ilave edin Hep birlikte homojen bir baharat karışımı elde edinceye kadar karıştırın Daha sonra ağzı sıkı kapanan bir kavanoza doldurun ve gerektiği zaman kullanmak üzere baharat dolabınıza kaldırın
Not: Dilerseniz baharatları yukardaki miktarlarda toz halinde alıp karıştırarak, yine bir kavanoza koyup ihtiyacınız olduğu zaman kullanabilirsiniz
12 su bardağı toz kırmızı biber
12 su bardağı tane karabiber
14 su bardağı kişniş tohumu
14 su bardağı karanfil
14 su bardağı kak tarçın
4 çorba kaşığı kimyon tohumu
2 tatlı kaşığı kakule tohumu
2 küçük hindistan cevizi veya 14 su bardağı küçük hindistan cevizi rendesi
Tarifi:
Tane karabiberi, kişniş tohumlarını, karanfili, tarçını, kimyonu ve kakule tohumlarını bir miksere koyup toz haline gelinceye kadar çekin Karışımı yaparken miksere koyduğunuz baharatların oranlarına dikkat edin
Küçük hindistan cevizlerini rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve toz kırmızı biber ile birlikte mikserde çektiğiniz baharat karışımına ilave edin Hep birlikte homojen bir baharat karışımı elde edinceye kadar karıştırın Daha sonra ağzı sıkı kapanan bir kavanoza doldurun ve gerektiği zaman kullanmak üzere baharat dolabınıza kaldırın
Not: Dilerseniz baharatları yukardaki miktarlarda toz halinde alıp karıştırarak, yine bir kavanoza koyup ihtiyacınız olduğu zaman kullanabilirsiniz