iltasyazilim
FD Üye
Baharat Soslu Mısırlı Antre
4 kişilik
Malzemesi:
2 adet pırasa, 250 gr Konseve mısır, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta akı, Yarım su bardağı süt
4 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı toz maya, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı galeta unu, Tuz , biber
Sos için
Yarım su bardağı tavuk suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı limon suyu, Yarım çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı karışık baharat, kekik, nane, adaçayı, fesleğen, biberiye ve kıyılmış maydonoz
Hazırlanışı:
Sos için gereken malzemeleri bir kavonoza alıp ağzını kapatın ve çalkalayıp buzdolabına koyun Pırasaları temizleyip halkalar halinde doğrayın Zeytinyağını tavada ısıtıp pırasayı ekleyin ve orta ateşte 56 dakika sote edin
Fırını 180 dereceye ayarlayın Yumurta , yumurta akı , süt , un , maya , mısır ve peyniri derin bir kapta karıştırın Sufle kalıbını hafifçe yağlayıp galeta unu serpin Mısırlı karışımın yarısını kalıba dökün
Mısırlı karışımın üzerine pırasayı ilave edin Kalan karışımı üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırında benmari usulü yaklaşık 40 dakika pişirin Benmariden alıp tekrar fırına vererek 20 dakika daha pişirin
Kalıbı fırından alıp soğumaya bırakın Turtayı düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın Hazırladığınız kavonozdaki baharatlı sosu dolaptan alıp tekrar çalkalayın ve mısırlı turtanın üzerine kaşık kaşık gezdirip servis yapın
4 kişilik
Malzemesi:
2 adet pırasa, 250 gr Konseve mısır, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta akı, Yarım su bardağı süt
4 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı toz maya, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı galeta unu, Tuz , biber
Sos için
Yarım su bardağı tavuk suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı limon suyu, Yarım çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı karışık baharat, kekik, nane, adaçayı, fesleğen, biberiye ve kıyılmış maydonoz
Hazırlanışı:
Sos için gereken malzemeleri bir kavonoza alıp ağzını kapatın ve çalkalayıp buzdolabına koyun Pırasaları temizleyip halkalar halinde doğrayın Zeytinyağını tavada ısıtıp pırasayı ekleyin ve orta ateşte 56 dakika sote edin
Fırını 180 dereceye ayarlayın Yumurta , yumurta akı , süt , un , maya , mısır ve peyniri derin bir kapta karıştırın Sufle kalıbını hafifçe yağlayıp galeta unu serpin Mısırlı karışımın yarısını kalıba dökün
Mısırlı karışımın üzerine pırasayı ilave edin Kalan karışımı üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırında benmari usulü yaklaşık 40 dakika pişirin Benmariden alıp tekrar fırına vererek 20 dakika daha pişirin
Kalıbı fırından alıp soğumaya bırakın Turtayı düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın Hazırladığınız kavonozdaki baharatlı sosu dolaptan alıp tekrar çalkalayın ve mısırlı turtanın üzerine kaşık kaşık gezdirip servis yapın