Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Baharat Soslu Mısırlı Antre

Baharat Soslu Mısırlı Antre

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Baharat Soslu Mısırlı Antre
4 kişilik
Malzemesi:
2 adet pırasa, 250 gr Konseve mısır, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta akı, Yarım su bardağı süt
4 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı toz maya, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı galeta unu, Tuz , biber
Sos için
Yarım su bardağı tavuk suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı limon suyu, Yarım çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı karışık baharat, kekik, nane, adaçayı, fesleğen, biberiye ve kıyılmış maydonoz
Hazırlanışı:
Sos için gereken malzemeleri bir kavonoza alıp ağzını kapatın ve çalkalayıp buzdolabına koyun Pırasaları temizleyip halkalar halinde doğrayın Zeytinyağını tavada ısıtıp pırasayı ekleyin ve orta ateşte 56 dakika sote edin
Fırını 180 dereceye ayarlayın Yumurta , yumurta akı , süt , un , maya , mısır ve peyniri derin bir kapta karıştırın Sufle kalıbını hafifçe yağlayıp galeta unu serpin Mısırlı karışımın yarısını kalıba dökün
Mısırlı karışımın üzerine pırasayı ilave edin Kalan karışımı üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırında benmari usulü yaklaşık 40 dakika pişirin Benmariden alıp tekrar fırına vererek 20 dakika daha pişirin
Kalıbı fırından alıp soğumaya bırakın Turtayı düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın Hazırladığınız kavonozdaki baharatlı sosu dolaptan alıp tekrar çalkalayın ve mısırlı turtanın üzerine kaşık kaşık gezdirip servis yapın
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,746Kullanıcılar
CGRSon üye
Üst Alt