Baharatlar ve Faydaları nelerdir biliyor musunuz Baharatlar ve Faydaları Baharatlar anason Kullanilan kismi, meyvalari ve yapraklaridir Meyveleri en ince ayrıntısına kadar olgunlastiktan sonradan toplanir ve gölgede kurutulur Hazmi kolaylastirir Istahsizligi giderir Mide ve barsak gazlarini söktürür Idrar artirir Migren agrilarini keser Astim, nefes darligi ve bronsitte görülen sikayetleri giderir anason Hazmı kolaylaştırır İştahsızlığı ve yemeklere karşı duyulan tiksintiyi giderir Mide ve bağırsak gazlarını söktürür İdrarı arttırır öte yandan kusmayı ve ishali keser çemen Balgam söktürür Vücuda rahat verir çörekotu İştah açar Vücuda baskı ve dinçlik verir Hazmı kolaylaştırır Mide ve bağırsak gazlarını söker Koklanacak olursa baş ağrısını keser kahve Kahvede kafein alkoliti vardırKafeinin az miktarının damarları genişletmek sûretiyle uyarıcı etkisi vardırKalbi kuvvetlendirir, sindirimi kolaylaştırır, böbrek damarlarını genişleterek idrarı çoğaltır, solunumu hızlandırır Kanı beyne çekerek, beynin faaliyetini arttırır ve narkotiklerle zehirlenmelere karşı kullanılır Fazla miktarda alındığında uyarıcı etki fazlalaşır, kalbin çarpıntısını arttırır, kulakların uğuldamasına sebep olur kakao Kafeinden dolayı kahvede olduğu gibi yatıştırıcı ve uyarıcı etkisi vardır Eksik miktarı kalbi kuvvetlendirir, sindirimi kolaylaştırır, idrar söktürür Fazla miktarı zararlıdır karabiber Mideyi ısıtır iştah açar Hazmı kolaylaştırır Mide ve barsaklardaki mikropları öldürür Enerji verir Afrodizyak özelliği vardır karanfil Mikropları öldürür Ağrıları dindirir Sinirleri uyarır Hazmı kolaylaştırır Koku giderir İştah açar kekik Bedeni kuvvetlendirir Hazmı kolaylaştırır Kalp çarpıntısını keser Bağırsak iltihaplarını iyileştirir Bağırsak solucanlarının düşürülmesine takviye eder Kandaki şeker miktarını azaltır id keten tohumu Semen Lini Müshil, sindirim sistemi iltihapları ve tahrişlerine karşısında koruyucudur sumak Kabız edici, kan kesici, antiseptik etkin olup, ayrıca boğaz ve diş etleri hastalıklarında gargara hâlinde kullanılır Sumak meyveleri de tanen, buharlaşan yağ ve organik asitler ihtivâ eder Baharat olarak fazla kullanılır tarçın Ruhi sıkıntıları giderir Sürmenajda faydalıdır Kalbi kuvvetlendirir İştah açar, hazmı kolaylaştırır zencefil İştah açar Kusmayı önler Bağırsak bozukluklarını giderir