iltasyazilim
FD Üye
Baharatlı Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg balkabağı(kabuksuz temizlenmiş haliyle)
*12 kg toz şeker
*2 çubuk tarçın
*1 tatlı kaşığı karanfil
*1 tatlı kaşığı yenibahar(çekilmemiş bütün halde)
*2 3 damla limon suyu
Üzeri için;
*Kaymak
*Ceviz
*Hindistan cevizi
Baharatlı Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabukları ve çekirdeklerinden temizlenmiş balkabağı 3 4 cm olacak şekilde doğranır ,yıkanıp pişirilecek tencereye konulur ,üzerine baharatlar ve şeker konulur,tencere kapağı kapatılır ve kabağın suyunu salması sapğlanır (aksam şekere yatırıp ertesi gün pişirilebilir) Suyunu salmış olan kabaklar orta ateşte tencere kapağı açık olarak kendi suyuyla pişirilir kaynayınca 2 3 damla limon suyu eklenir, kabaklar yumuşayana kadar pişirmeye devam edilir Yumuşadıktan sonra ocak kapatılır Kabaklar ılıyınca servis tabağına alınır, üzerine kaymak ceviz hindistan cevizi eklenerek servis yapılır
*1 kg balkabağı(kabuksuz temizlenmiş haliyle)
*12 kg toz şeker
*2 çubuk tarçın
*1 tatlı kaşığı karanfil
*1 tatlı kaşığı yenibahar(çekilmemiş bütün halde)
*2 3 damla limon suyu
Üzeri için;
*Kaymak
*Ceviz
*Hindistan cevizi
Baharatlı Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Kabukları ve çekirdeklerinden temizlenmiş balkabağı 3 4 cm olacak şekilde doğranır ,yıkanıp pişirilecek tencereye konulur ,üzerine baharatlar ve şeker konulur,tencere kapağı kapatılır ve kabağın suyunu salması sapğlanır (aksam şekere yatırıp ertesi gün pişirilebilir) Suyunu salmış olan kabaklar orta ateşte tencere kapağı açık olarak kendi suyuyla pişirilir kaynayınca 2 3 damla limon suyu eklenir, kabaklar yumuşayana kadar pişirmeye devam edilir Yumuşadıktan sonra ocak kapatılır Kabaklar ılıyınca servis tabağına alınır, üzerine kaymak ceviz hindistan cevizi eklenerek servis yapılır