iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
• 500 gr bonfile
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 adet kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 2 adet domates
• 2 su bardağı et suyu
• 1 tatlı kaşığı zerdeçal
• 1 tatlı kaşığı biberiye
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
• Tuz karabiber
Tarif
Dilimlenmiş bonfileleri şeritler halinde kesiniz
Taze soğanları ve sarımsakları ayrı ayrı ayıklayıp, kıyın
Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın
Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın
Yayvan bir tenecerede 4 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp, kızan yağın içine doğranmış etleri ilave edip, iyice , etleri sulandırmadan harlı ateşte kavurun
Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Daha sonra harcın içine biberiyeyi, zerdeçalı, kırmızı pul biberi, tuz karabiberi ve doğranmış domatesleri ilave edip, karıştırın
En son içine et suyunu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bir taşım pişirin
• 500 gr bonfile
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 adet kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 2 adet domates
• 2 su bardağı et suyu
• 1 tatlı kaşığı zerdeçal
• 1 tatlı kaşığı biberiye
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
• Tuz karabiber
Tarif
Dilimlenmiş bonfileleri şeritler halinde kesiniz
Taze soğanları ve sarımsakları ayrı ayrı ayıklayıp, kıyın
Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın
Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın
Yayvan bir tenecerede 4 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp, kızan yağın içine doğranmış etleri ilave edip, iyice , etleri sulandırmadan harlı ateşte kavurun
Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Daha sonra harcın içine biberiyeyi, zerdeçalı, kırmızı pul biberi, tuz karabiberi ve doğranmış domatesleri ilave edip, karıştırın
En son içine et suyunu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bir taşım pişirin