iltasyazilim
FD Üye
Baharatlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr oda ısısında tereyağı yada margarin
*Yarım su bardağı ay çiçek yağı
*1 su bardağı oda ısısında süt
*15 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 tatlı kaşığı mahlep
*2 tatlı kaşığı anason
*Un
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
Hazırlanışı
– Karıştırma kabına sütü şekeri ekleyip karıştırıyoruz
– Un hariç geri kalan tüm malzemeyi ekleyip tekrar karıştırıyoruz
– Unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz
– Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle uzun yuvarlıyoruz
– İki ucunu birleştirip birleşen yeri tekrar parmaklarımızla yuvarlıyoruz
– Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında güzel kızarana kadar pişiriyoruz
NOT:Bardak ölçüsü 200 ml
– Olabildiğince kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
– Bu ölçülerde fazla miktarda çörek çıktı siz yarı ölçü ile hazırlayabilirsiniz
– Hava almayan kavanozda en az 15 gün tazeliğini korur
AFİYET OLSUN
*250 gr oda ısısında tereyağı yada margarin
*Yarım su bardağı ay çiçek yağı
*1 su bardağı oda ısısında süt
*15 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 tatlı kaşığı mahlep
*2 tatlı kaşığı anason
*Un
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
Hazırlanışı
– Karıştırma kabına sütü şekeri ekleyip karıştırıyoruz
– Un hariç geri kalan tüm malzemeyi ekleyip tekrar karıştırıyoruz
– Unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz
– Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle uzun yuvarlıyoruz
– İki ucunu birleştirip birleşen yeri tekrar parmaklarımızla yuvarlıyoruz
– Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında güzel kızarana kadar pişiriyoruz
NOT:Bardak ölçüsü 200 ml
– Olabildiğince kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz
– Bu ölçülerde fazla miktarda çörek çıktı siz yarı ölçü ile hazırlayabilirsiniz
– Hava almayan kavanozda en az 15 gün tazeliğini korur
AFİYET OLSUN